Sådan får du bugt med din rygetrang

Sådan får du bugt med din rygetrang

Måske har du sat dig for, at dit nytårsforsæt denne gang skal være at kvikke smøgerne, måske du har et væddemål med din mor, eller måske du har valgt at tænke over dit helbred, din økonomi eller en helt fjerde årsag. Selvom de første 3-6 dage kan føles forholdsvis nemme at komme igennem, skal man

Måske har du sat dig for, at dit nytårsforsæt denne gang skal være at kvikke smøgerne, måske du har et væddemål med din mor, eller måske du har valgt at tænke over dit helbred, din økonomi eller en helt fjerde årsag.
Selvom de første 3-6 dage kan føles forholdsvis nemme at komme igennem, skal man ikke just tro, at man nu er røgfri, for der vil komme tidspunkter, der er svære at modstå. Når uge 2 og 3 melder sin ankomst, er der mange, der falder tilbage til sine dårlige vaner. Læs med her og følg nedenstående råd, som kan hjælpe dig med til at få bugt med din rygetrang og bevare motivationen.

Stop din rygetrang – følg disse 3 råd

  1. Vær realistisk og stærk

At beslutte sig for at stoppe med at ryge kan sammenlignes med, at man beslutter sig for at bestige verdens højeste bjerg. Med andre ord – man bør spørge sig selv, hvor stor ens vilje er, og om man selv tror på, at det kan lykkedes, for det er benhårdt. At stoppe med at ryge kræver megen stor forberedelse.

  1. Bring budskabet ud

At kommunikere ud til sine omgivelser, at man har besluttet sig for at stoppe med at ryge, er en væsentlig ting, når man skal forberede sig på sit rygestop.
De kan være med til at holde dig op på det og hjælpe dig til at holde fast i beslutningen. Bor man sammen med andre, der ryger, er det også væsentligt, at der bliver lavet klare aftaler om, at der fx ikke må ligge cigaretter fremme for at friste, eller at der bliver røget udenfor fremover.

  1. Stop selvmedlidenheden
    Undervejs i processen kan man godt komme til at føle selvmedlidenhed op til flere gange, men den skal man kæmpe i mod, selvom det er noget så svært. Cigaretter er ikke lig med livskvalitet, det kan derimod vise sig at være lige det modsatte.
    Husk derfor også at se de gode ting ved at være stoppet, og hvad rygestoppet har forsødet din tilværelse med. Din økonomi, dit helbred osv.

Har du været ryger hele livet?

Har du været ryger hele dit liv, kan det være en så stor omvæltning, at det kan være med til at afslå tanken om et rygestop. Du tænker måske, at du alligevel ikke vil kunne overholde det, og derfor er det nemmere bare at fortsætte.
Der findes dog nogle hjælpemidler, der kan være med til at bane vejen frem for dig, så du på et tidspunkt kan have nemmere ved at holde fast i tanken om et rygestop. E-cigaretter er et sundere alternativ til rygning. Læs mere på denne side.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

%d bloggers like this: