Sådan kan du hjælpe dig selv til at kvitte smøgerne

Sådan kan du hjælpe dig selv til at kvitte smøgerne

Et rygestop er ikke nemt. Det ved alle, som har forsøgt og det er uanset om det er lykkedes eller ej. Det kan være utroligt svært, fordi det ofte er en vane, som man har haft gennem mange år og det kan virke så utroligt naturligt lige at tage en smøg til kaffen eller efter

Et rygestop er ikke nemt. Det ved alle, som har forsøgt og det er uanset om det er lykkedes eller ej. Det kan være utroligt svært, fordi det ofte er en vane, som man har haft gennem mange år og det kan virke så utroligt naturligt lige at tage en smøg til kaffen eller efter et godt måltid mad. Der er desværre så store risici forbundet med at ryge, at mange nu gerne vil stoppe med det igen. Det har dog bare vist sig, at det kan være utroligt svært at komme af med det, fordi det vanedannende stof nikotin er en bestanddel af tobakken. Der er dog måder at gøre det på og hvis man bruger dem alene eller sammen, så kan de være med til at hjælpe en på vej.

Tyggegummi, plastre og mundspray

Der findes rigtig mange forskellige produkter, som er tilegnet rygere, der gerne vil stoppe. Nogle af disse er nikotintyggegummi, nikotinplastre og mundspray med nikotin i. Disse forskellige produkter giver brugeren en dosis nikotin, så rygetrangen forsvinder, men det kan være vanskeligt for mange at følge dette, fordi det ikke giver den samme følelse af at ryge og det kan være en meget svær vane at smide, hvis man er vant til at have noget mellem hænderne. Det er måske heller ikke en lige så stor dosis på lige så kort tid, som en cigaret kan give og derfor føles det måske ikke, som om det er nok til at holde trangen stangen. Det er meget gode produkter, og mange mennesker vil måske have stor glæde af at udnytte dem i deres rygestop, men for mange er det stadig rigtigt svært og i disse tilfælde kan man kigge efter andre alternativer, der også har noget at byde på.

Overvej at skifte til en e-cigaret

Det kan virke lidt paradoksalt bare at skifte sin tobaksrygning til at ryge på en e-cigaret, men det kan faktisk også være et godt værktøj i et rygestop. Væsken indeholder nemlig ikke lige så mange dårlige kemikalier som en cigaret gør, og e-cigaretten giver også brugeren den velkendte følelse af at have noget mellem fingrene og inhalere damp. Der er dog også væsentlige andre fordele ved at skifte, for med en e-cigaret kan man nemlig selv bestemme, hvad ens damp skal smage af og dette kan være med til at give nogle helt andre oplevelser. Det kan også være et centralt instrument i ens rygestop, for man kan faktisk nemt og hurtigt udskifte væsken i sin e-cigaret. Det giver en muligheden for at skifte fra en væske med højere koncentration til en væske med lavere koncentration og derved kan man langsomt trappe ned, indtil man er helt færdig med nikotinen og bare damper ren damp. Dette kan være en utroligt effektiv måde at gøre det på, fordi man så gradvist trapper ud af sin nikotinafhængighed og til sidst bare skal smide vanen med at dampe, uden at skulle bekymre sig om nikotinen samtidigt.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

%d bloggers like this: