5 tips til en nem og sund aftensmad

5 tips til en nem og sund aftensmad

Synes du, at det kan være svært at leve sundt? Du er ikke den eneste. Mange har nemlig svært ved at finde overskud til det i en travl hverdag. Derfor får du her 5 tips til nem sund aftensmad. Det behøver ikke at være en udfordring at leve sundt. Derfor guider vi dig her med

Synes du, at det kan være svært at leve sundt? Du er ikke den eneste. Mange har nemlig svært ved at finde overskud til det i en travl hverdag. Derfor får du her 5 tips til nem sund aftensmad.

Det behøver ikke at være en udfordring at leve sundt. Derfor guider vi dig her med tips og aftensmadsideer – så du kan gøre det endnu nemmere for dig selv at få sund aftensmad hver dag.

1.Hak mange grøntsager af gange

Alle kender til besværet ved at snitte grøntsager, og der er  ingen tvivl om, at det er hurtigere at gøre flere kilo grøntsager klar på én gang, i stedet for at gøre det over flere omgange.

Et tip er derfor at hakke og klargøre grøntsager til hele ugen på én gang. Du bruger måske ekstra tid den dag, men så har du sparret tid resten af ugen.

Når du klargør grøntsagerne og opbevare dem i bokse i køleskabet, bliver det meget mere overskueligt at lave sund aftensmad.

Hvis nu du følger madplan, så er det endnu nemmere at vide, hvilke grøntsager du skal bruge i løbet af ugen. Så kan du fx klargøre grøntsagerne søndag, når du har god tid.

2. Køb frosne grøntsager

Det anbefales at spise 600 gram frugt og grønt om dagen, og det gælder også frostgrøntsager.

Frosne grøntsager er snittet og klar til brug, og derfor er det en genial genvej til at spise sundt. Derudover er frostgrøntsager ofte billige.

Det er især godt at bruge de frosne grøntsager i gryderetter, asiatiske retter eller tærte.

3.Put revne grøntsager i dine retter

Den nemmeste måde at få flere grøntsager er ved at komme revne grøntsager i dine kødretter.

På den måde får du flere grøntsager, uden at du skal tænke i nye retter. Put revne gulerødder eller squash i din lasagne eller bolognese. Ved denne metode får du desuden mindre kød, hvilket både er godt for din sundhed, men også for klimaet.

4. Lav store portioner

Når du alligevel er i gang med at kokkerere sunde retter med masser af grøntsager, kan du lige så godt lave dobbelt portion og så tage noget fra, som du kan fryse ned.

Hvis du har sund, hjemmelavet aftensmad i fryseren, som du nemt kan tø op, mindsker du fristelsen til take-away og færdigretter, når du har travlt.

5.  Prøv I FORM’s opskrifter

Skal du gøre det endnu nemmere for dig selv, kan du få hjælp og inspiration hos I FORM. De har nemlig samlet mere end 100 opskrifter på sund aftensmad, som du kan lave på max 30 minutter.

Opskrifterne er hverken tidskrævende eller besværlige, så det er lækre retter, som du sagtens kan kaste dig over i hverdagen.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply