Afhængighed og dets betydning!

Afhængighed og dets betydning!

Afhængighed kommer i mange forskellige variationer, som kan være både psykisk og en fysisk tilstand. Fælles er dog, at afhængighed indebærer nogle karakteristiske ændringer i adfærd samt måden hvorpå man tænker. Dette kendetegnes ved en trang til at gøre noget, som kan stimulere den afhængighed som man oplever. Hvis man umildbart nævner afhængighed, så vil

Afhængighed kommer i mange forskellige variationer, som kan være både psykisk og en fysisk tilstand. Fælles er dog, at afhængighed indebærer nogle karakteristiske ændringer i adfærd samt måden hvorpå man tænker. Dette kendetegnes ved en trang til at gøre noget, som kan stimulere den afhængighed som man oplever.

Hvis man umildbart nævner afhængighed, så vil de fleste nævne stoffer samt alkohol som et vanedannende middel, hvor flest er afhængige. Der findes dog rigtig mange ting som du kan blive afhængig af, ikke alle er lige skadelige, men fælles for dem alle er at man har en stor træng til noget specielt, måske er det noget man ønsker at man ikke længere har, hvorfor man prøver at komme ud af denne afhængighed.

Det er aldrig nemt at komme af med en afhængighed. Sværhedsgraden varierer selvfølgelig efter hvilken type af afhængighed du oplever. Den bedste måde at forsøge at komme af med sin afhængighed er ved at fjerne kilden. Hvis du er afhængig af at spille computer for at tage et eksempel, så vil den nemmeste og mest effektive måde at komme af med afhængigheden på at du fjerner kilden, som i dette tilfælde er computeren. Hvis du f.eks. har et problem med online gambling, så kan det være en god idé at du giver dit nem-id til en anden person i en periode, på den måde vil du simpelthen ikke være i stand til at logge ind på diverse gambling sider.

Cigaretter og dets afhængighed.

En af de mest almindelige former for afhængighed er rygning. Vi har i Danmark cirka 17% som er afhængige af at ryge, men hvor rigtig mange af disse ønsker at stoppe, men det er svært at tage kampen op imod rygningen og derved holde helt op.

 

Du skal ikke gå med tanken om at enten ryger du eller gør du ikke. Du skal forsøge at skære ned, og over en længere periode ende op med at være røgfri. Faktisk er der efterhånden rigtig mange elementer, som kan hjælpe dig med den proces. Det mest populære i 2018 er helt klart at ryge på e-cigaretter, da det nemlig giver dig muligheden for gradvist at nedjustere mængden af nikotin som du indtager. På den måde kan du faktisk ende med kun at være afhængig af selve røgen/dampen, hvilket er nemmere at slippe af med, fordi kroppen ikke higer efter nikotin, som den gjorde før.

 

Hvis du endnu ikke har prøvet dette, så er det en god mulighed!

 

Husk at den nemmeste måde at bekæmpe en afhængighed er ved at fjerne kilden til afhængigheden. Du ønskes alt mulig held og lykke med din kamp.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

%d bloggers like this: