En guide til dig, der overvejer at flytte hjemmefra

En guide til dig, der overvejer at flytte hjemmefra

Går du med overvejelser om at flytte hjemmefra, eller er du allerede godt på vej ud af huset? Måske er du kommet ind på drømmeuddannelsen og skal nu finde en lejlighed eller et værelse i en af studiebyerne. Uanset hvor i processen du er, giver artiklen dig her et overblik over de ting, du skal

Går du med overvejelser om at flytte hjemmefra, eller er du allerede godt på vej ud af huset? Måske er du kommet ind på drømmeuddannelsen og skal nu finde en lejlighed eller et værelse i en af studiebyerne. Uanset hvor i processen du er, giver artiklen dig her et overblik over de ting, du skal huske, når du skal flytte:

  1. Skift din adresse i folkeregisteret. Dette skal gøres senest fem dage efter flyttedatoen.
  2. Vælg læge og tandlæge. Dette er gratis, når du gør det i forbindelse med adresseændring.
  3. Meld din nye adresse til PostNord. Så er du sikker på at modtage dine pakker med nyindkøbte studiebøger.
  4. Søg om SU. Du kan søge SU, når du ved, om du er kommet ind på en uddannelse.
  5. Søg om boligstøtte. Hvis du flytter i en lejebolig, kan du søge om boligstøtte.
  6. Ændr dine skatteoplysninger. Måske har du tidligere haft et fuldtidsjob og skal nu på SU.
  7. Tegn forsikringer. Ofte kan du få en billig studieforsikring igennem din a-kasse eller fagforening.

Lær din by at kende

Alt det praktiske skal overstås for at komme til næste led i processen, nemlig det led, hvor du lærer din by bedre at kende. Dit lokalområde har sikkert en masse tilbud til dig som borger, og det er en god idé at orientere dig på nettet for ikke at gå glip af noget. Du kan også orientere dig på det lokale bibliotek eller kulturhus. På Flytteguiden kan du finde gode råd, både til flytteprocessen, men du kan også finde inspiration til din næste udflugt i lokalområdet. På hjemmesiden kan du møde en lokal borger, som fortæller om kommunen og få et godt kulturelt overblik igennem byvideoen. Derudover kan du se et udvalg af de lokale fagmænd i kommunen.

Studierabatter

Du har sikkert hørt om studierabatter. Hvis du er studerende, kan der nemlig være mange penge at spare ved at benytte studierabatter og studietilbud. Særligt i de større studiebyer giver restauranter, caféer og kulturelle arrangementer ofte rabat, hvis du er studerende. Du kan tjekke www.studiz.dk ud for at se et udvalg af de mange steder, hvor der gives studierabat. På den måde rækker din SU lidt længere.

Selvom der er mange ting, der skal ordnes, når du flytter hjemmefra, er det vigtigt, at der også er tid til at nyde byen, og det er der mange måder at gøre på. Find din egen måde og lær din by at kende. Så har du også altid noget at vise frem, når familien kommer på besøg.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel