Guide: sådan kan du forme dine rum i boligen med maling

Guide: sådan kan du forme dine rum i boligen med maling

Indimellem kan man få lyst til at forny sin bolig med nye farver, møbler eller kunst. Ønsker du at give boligen et helt nyt og specielt udtryk, kan du forme et eller flere rum ved hjælp af maling. Du kan ændre et rums udtryk ved at male med bestemte teknikker. Overvejer du at forme et

Indimellem kan man få lyst til at forny sin bolig med nye farver, møbler eller kunst. Ønsker du at give boligen et helt nyt og specielt udtryk, kan du forme et eller flere rum ved hjælp af maling. Du kan ændre et rums udtryk ved at male med bestemte teknikker. Overvejer du at forme et rum med maling, skal du overveje, hvad du ønsker, malingen skal bidrage med. Ønsker du en illusion om et højere loft? Kunne du tænke dig, at et rum syner større? Eller vil du fremhæve bestemt interiør i boligen? Hvis man bor i en lejlighed i en storby såsom Aarhus, kan det være rart at lejligheden føles rummelig.

Hvordan kan du forme et rum?

  • Har du lavt til loftet, kan du male den nederste halvdel af væggen i en farve, og lade den øverste del forblive hvid. Resultatet giver en fornemmelse af, at der er højere til loftet.
  • Har du højt til loftet, og ønsker du fornemmelsen af et lavere loft, kan du skabe en illusion om et lavere loft. Dette kan du gøre ved at male det øverste af væggen i samme farve som loftet.
  • Du kan forbinde to rum ved at male den fælles væg i samme farve, hvilket også giver en naturlig overgang mellem rummene.
  • Vil du have dit interiør til at være mere fremtrædende, kan du med fordel vælge en mørkere farve maling. Den mørke farve vil fremhæve dine møbler.
  • Har du skråvæg, kan du male gavlen i en anden farve, og rummet vil syne større.
  • Du kan også male henover et hjørne med en bestemt farve, hvilket giver et specielt og særpræget udtryk.

Valg af maling

Du kan finde vejledning til at finde den helt rigtige maling og de rigtige farvetoner ved at kigge på forhandlere online. Her vil du kunne finde et bredt udvalg af flotte farver og forskellige grader af glans. Du kan også få hjælp og vejledning til, hvordan du maler. Vil du hellere have rådgivning personligt, kan det også være en god idé at kontakte en lokal forhandler. At finde den rette kan dog være svært, hvis man bor i Aarhus, hvor der er mange mennesker til få lokalforretninger.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel