Har du styr på din internetforbindelse, og hvad du giver for den?

Har du styr på din internetforbindelse, og hvad du giver for den?

En netforbindelse med 1000 Mbit kan være fristende – du har måske allerede en, men betaler du for mere, end du har behov for, med andre ord, har du i virkeligheden brug for 1000 Mbit? Så det første spørgsmål må være, hvad du giver for bredbånd i dag, og hvad du kan få det til,

En netforbindelse med 1000 Mbit kan være fristende – du har måske allerede en, men betaler du for mere, end du har behov for, med andre ord, har du i virkeligheden brug for 1000 Mbit?

Så det første spørgsmål må være, hvad du giver for bredbånd i dag, og hvad du kan få det til, men også hvad du bruger bredbåndet til den dag i dag, hvad for en teknologi du kan få, og hvor mange du har om at dele forbindelsen på samme tid.

Det afhænger af, hvad du bruger forbindelsen til. Almindelig læsning af mail og surfing kræver ikke det store, i hvert fald ikke en 1000 Mbit bredbåndsforbindelse – de fleste der kan klare sig med det forbrug kan leve med 50-100 Mbit.

Hvis det er sådan, at du også gerne vil streame, så kan du også godt leve med en 50-100 Mbit, men kun hvis du er alene om det, hvor det er sådan, at skal der kobles flere enheder på forbindelsen, der alle skal streame, eller have et blandet forbrug, så skal du overveje 200-300 Mbit.

Er der en stor familie, der både skal streame og game på samme tid, så skal du op på 500-1000 Mbit, men når det er sagt, så kan der stadig være forskel på prisen.

Der er forskellige teknologier du kan vælge mellem

Efterhånden som teknologierne udvikler sig, så er der også blevet mere at vælge mellem, hvor nogle af dem er gamle, og andre helt nye – men det, der stadig er vigtigt, det er hvad du har brug for.

Der er den der hedder COAX, hvor navnet refererer til de kabler, der bærer det signal, du skal bruge til at komme på nettet, hvor den allerede bruges i mange husstande – ikke mindst fordi det giver mulighed for at komme helt op på 1000 Mbit.

Den anden hedder DSL, det er den gamle og velkendte der er tilsluttet telefonstikket, og har det problem at den er langsom.

Så er der Fiber, som er den nye dreng i klassen, og kan levere hastigheder der på nuværende tidspunkt virker grotesk høje – typisk vil det være sådan, at folk vil blive tilbudt at blive hægtet på forbindelsen nu.

Slutteligt er der mobilt bredbånd, som kræver en router med et SIM-kort i, med et tilhørende data abonnement.

Så du kan vælge en del forskellige løsninger, hvor det hele afhænger af, hvad du har behov for.

Newbie
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply