Kan skimmelsvamp gøre dit barn syg?

Kan skimmelsvamp gøre dit barn syg?

Svaret er ja. Skimmelsvamp kan både gøre skade på dit hus og på dit helbred – og ikke mindst dine børns helbred. Den upopulære svamp frigiver en række stoffer, som nogle børn og voksne reagerer kraftigt på. Nogle mærker ingenting, og andre bliver tydeligt syge. Du kommer oftest til at opleve symptomer som irritation, allergi

Svaret er ja. Skimmelsvamp kan både gøre skade på dit hus og på dit helbred – og ikke mindst dine børns helbred. Den upopulære svamp frigiver en række stoffer, som nogle børn og voksne reagerer kraftigt på. Nogle mærker ingenting, og andre bliver tydeligt syge.

Du kommer oftest til at opleve symptomer som irritation, allergi og overfølsomhed. Mere konkret er listen lang med klassiske gener: svimmelhed, hovedpine, kløende øjne, snottet næse, hæshed, rødme, brændende fornemmelse på huden, trykken for brystet, træthed, koncentrationsbesvær og hukommelsessvigt.

Det kan være svært at opdage skimmelsvamp

Desværre sker der ofte det, at vi vænner os til mindre gener som eksempelvis dårlige lugte. Det kan derfor være en rigtig god idé at være ekstra opmærksom, hvis du har været væk fra din bolig i en længere periode. En enkelt dag er sjældent nok, men en weekend eller en ferie kan for mange gøre en forskel.

Hvis dit hus er under angreb fra skimmelsvampen, vil du i perioden opleve, at de generende symptomer forsvinder. Derudover vil du i nogle tilfælde kunne lugte angrebet, når du kommer ind i dit hjem igen.

Har du mistanke om skimmelsvamp?

Begynder du eller din familie at reagere med nogen af ovenstående symptomer, kan du med fordel kontakte en professionel fagmand. Han eller hun kan lave en undersøgelse for skimmelsvamp i dit hjem.

Det handler om at reagere hurtigt, så du og din familie ikke får varige problemer med helbredet – og så skimmelsvampen ikke når at gøre for meget skade på husets konstruktion.

Der findes flere måder at konstatere et angreb af skimmelsvamp på. Du kan altid starte med en hjemmetest eller få en ekspert på besøg, som foretager de nødvendige test og målinger. Hos nogle danske virksomheder, der arbejder med at undersøge og fjerne skimmelsvamp, har de endda eget laboratorium.

Sådan foregår en skimmelundersøgelse

Når du har ringet til en ekspert og forklaret din mistanke, kommer der som regel en skimmeltekniker på besøg hjemme hos dig. Her laver teknikeren en fuld gennemgang af dit hjem. Der bliver lavet målinger af fugt og temperatur i forskellige rum og på forskellige overflader. Derudover udtager teknikeren også en række test og prøver, der skal til en mikrobiologisk undersøgelse.

Det kan i nogle tilfælde være nødvendigt med det, der på fagsprog kaldes et destruktivt indgreb, ved undersøgelsen. Det betyder, at teknikeren kan være nødt til at ødelægge en fuge eller lignende for at kunne gennemføre testen. Det sker dog aldrig uden at overveje nødvendigheden i samråd med dig.

Når undersøgelsen er gennemført og prøverne er analyseret, bliver alle resultater samlet i en rapport. Den skal du bruge i det videre forløb. Det kan eksempelvis være, når du skal ringe til dit forsikringsselskab og melde skaden. I rapporten har teknikeren ofte noteret baggrundsinformation om skimmelsvamp, tegningsmateriale, observationer fra undersøgelsen, resultater fra målinger samt analyser. Derudover får du også en sundhedsmæssig risikovurdering, handlingsplan og gode råd.

Her får du altså alt, hvad du skal bruge for at behandle angrebet af skimmelsvamp og undgå de sundhedsmæssige konsekvenser.

Redaktion
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply