Sådan bliver du klogere på hvilket parketgulv, som du bør vælge

Sådan bliver du klogere på hvilket parketgulv, som du bør vælge

Står du overfor at skulle vælge nyt gulv i dit hjem, så kan det være en god ide at undersøge hvilke forskellige muligheder, som du har. Et parketgulv er en type trægulv, som man kan vælge, hvis man ønsker et nyt og naturligt gulv til sit hjem. Det er en type gulv, som er robust

Står du overfor at skulle vælge nyt gulv i dit hjem, så kan det være en god ide at undersøge hvilke forskellige muligheder, som du har. Et parketgulv er en type trægulv, som man kan vælge, hvis man ønsker et nyt og naturligt gulv til sit hjem. Det er en type gulv, som er robust og slidstærkt og derfor et godt valg til en stue eller andre rum, hvor man opholder sig meget.

Et parketgulv er ikke bare et parketgulv. Vælger man, at man vil have et parketgulv, skal man derefter først til at tage stilling til hvilken type, man ønsker. Der er nemlig mange forskellige slags, som har forskellige udtryk af udseende. Dette gælder både farver og det spil, som der er i gulvet i måden, som brædderne er sat sammen på. Nogle gulve er nemlig meget ensartet i farven, hvor andre har forskellige nuancer, som er sammensat, hvorfor der er mere spil i udtrykket.

Dertil er der også flere forskellige træsorter, som gulvet kan fås i. Derfor er dette også et område, som man bør tage stilling til. En af de populære valg, er parketgulvet i eg. Det kan derfor svære en god ide at udforske parketgulv eg – se mere.

Muligheder for parketgulve i eg

Hos Moland er der flere forskellige muligheder, hvis man ønsker sig et parketgulv i eg. Det kan derfor være værd at sætte sig inden i de forskellige muligheder, inden man beslutter sig for hvilke gulv, man ønsker sig. På siden finder man forskellige produktserier, hvor der er oplistet mange forskellige muligheder i forskellige materialer. Går du specifik efter et parketgulv i eg, bør du vælge et gulv fra Classic-serien eller Living-serien.

I Classic-serien finder du forskellige parketgulve i eg, som både varierer i nuance, farve og struktur. Dette kommer blandt andet til udtryk ved, at gulvet har en moderat mængde og størrelse af knaster. Derudover har det mindre spartlede revner, splint og farvespil, som gør, at gulvet får et levende udseende. Et flot gulv, som kan bidrage til et naturlig udseende i hjemmet.

Vælger man et gulv fra Living-serien, får man et gulv med et mere rustikt præg, som samtidig giver et levende udseende. På et gulv fra denne serie får man et parketgulv med mange knaster i forskellige størrelser, store variationer i farverne, kraftige åretegninger, mørke spartlinger og splint. I Living-serien har gulvet en betydelig mængde udbedrede revner i varierende størrelser. Det er netop af denne grund, at træet får et levende og rustikt look, og det er gennem træets egenskaber, at det rustikke udseende tydeligt kommer til udtryk.

En måde, hvorpå træet ligeledes kan få et varierende udtryk, er gennem gulvets lakering. På parketgulvene i eg er der både mulighed for at vælge et gulv, som er lakeret med en mat lak og med en olie, der giver et mere glasfuldt udseende. Dermed er måden, som træet er behandlet på ligeledes noget, som man bør forholde sig til, når man skal vælge sit nye parketgulv.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel