Sådan øger du din boligs værdi ved at udnytte friværdien

Sådan øger du din boligs værdi ved at udnytte friværdien

Ejer du en bolig, og har du et stort ønske om at skabe forandring og forny din bolig? Så kan du med fordel benytte boligens friværdi til dette. Men hvad betyder det egentlig helt præcist, og hvordan kan et lån i friværdien være med til at øge din boligs værdi? Det kan du læse meget

Ejer du en bolig, og har du et stort ønske om at skabe forandring og forny din bolig? Så kan du med fordel benytte boligens friværdi til dette. Men hvad betyder det egentlig helt præcist, og hvordan kan et lån i friværdien være med til at øge din boligs værdi? Det kan du læse meget mere om i det følgende.

Har du friværdi i din bolig?

Først og fremmest er det nødvendigt, at du undersøger, hvorvidt du reelt set har friværdi i din bolig. Det kan du finde ud af ved at kigge på, hvor meget du skylder i din bolig i form af gæld, samt hvad din boligs samlede værdi er på nuværende tidspunkt. Hvis din bolig er mere værd, end du skylder i den, så er differencen altså lig med friværdien.

Renovér eller byg om for boligens friværdi

Hvis du har friværdi i din bolig, kan du låne penge i din friværdi. Disse penge kan du benytte til at renovere eller bygge om og dermed gøre din bolig endnu mere værd. Det er en ren win-win-situation for dig.

Projekter der gør din bolig mere værd

Men hvad kan man så renovere eller bygge om i boligen, som kan øge din boligs værdi? Det findes der rigtig mange gode bud på. Det kan blandt andet være udskiftning til energibesparende og bæredygtige energikilder, nyt køkken, udvidelse af kvadratmeter eller udskiftning af tag. Mulighederne er uendeligt mange. Tænk på: Hvad ville være attraktivt for dig, hvis du skulle købe et hus?

Dette skal du overveje, inden du låner penge i din boligs friværdi

Inden du låner penge i din boligs friværdi, er der lige en række ting, du skal være opmærksom på samt overveje nøje!

Det gælder blandt andet følgende punkter:

  • Foreligger der andre alternativer end at tage et lån i boligens friværdi? For eksempel kan du vælge at spare op over en længere periode for at forny dit køkken.
  • Er det overhovedet muligt at låne i boligens friværdi? Dette kommer an på, hvor meget du har afdraget på din bolig i forvejen

Det er naturligvis aldrig uden risici at låne penge, og ovenstående punkter kan derfor være med til at minimere din risiko for at udvikle en større gæld end den, du har i huset.

Redaktion
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply