Tag dine forbehold, når du skifter bolig

Tag dine forbehold, når du skifter bolig

Står du overfor et boligskifte, kan du også stå overfor rigtig mange bekymringer og praktiske ting, som måske er svære at overskue. Det er dog vigtigt, at man virkelig tager sig god tid, når man køber og sælger bolig, fordi det ellers kan have lidt for store konsekvenser. Kom med på en lille guide til,

Står du overfor et boligskifte, kan du også stå overfor rigtig mange bekymringer og praktiske ting, som måske er svære at overskue. Det er dog vigtigt, at man virkelig tager sig god tid, når man køber og sælger bolig, fordi det ellers kan have lidt for store konsekvenser. Kom med på en lille guide til, hvordan man undgår problemer i forbindelse med boligskift.

Administration af ejendomme

Lad os starte med den måske allervigtigste, nemlig ejendomsadministration. Har du ikke selv stor forstand på den slags, er det oplagt at søge hjælp fra en professionel, som har hjulpet mange andre godt videre. Skal du være med i en andelsforening eller en ejerforening, er det endnu mere oplagt at få hjælp til administrationen.

Der findes dygtige firmaer, som sidder klar til at hjælpe med blandt andet økonomi, jura og andre vigtige forhold, når man er i en forening. Du kan eksempelvis vælge www.realadmin.dk, som leverer et nærværende stykke arbejde, hvor du selv er med hele vejen i det omfang, du selv ønsker det.

Kontrakter

Når man køber og sælger noget så stort som en bolig, er det i høj grad vigtigt at have orden i papirerne og kontrakterne. Hertil kan det være en god idé at have en boligadvokat med på råd, som er uddannet i netop at hjælpe dig igennem en kontrakt. En advokat kan tjekke, om du har overset noget, og du kan blive vejledt i, hvordan du står stillet i forskellige situationer.

Selvom det koster lidt at tilknytte en boligadvokat, kan det altså ofte være givet rigtig godt ud. Det kan nemlig betyde, at du opdager ting, som ellers ville koste dig en masse unødvendige penge, og boligadvokaten kan derfor sagtens tjene sin egen hyre ind igen, hvis der opstår noget.

Forsikringer

Selvfølgelig skal man også have forsikret sin nye bolig rigtigt. Måske har man haft en forsikring, som ikke dækker i den nye bolig, og derfor er det vigtigt at få tegnet en ny eller lave de nødvendige ændringer. Det kan handle om, at man flytter i noget større eller til et område, hvor der er et andet risikoniveau.

Når huset er godt forsikret, er man samtidig tryg ved, at man er dækket ind, hvis uheldet skulle være ude. Det kan både være i forbindelse med indbrud eller skader, som hverken du eller andre har nogen direkte skyld i.

Når du skifter bolig, så sørg for at have prioriteterne i orden. Det kan ofte være svært at holde fokus på det praktiske, fordi man bare gerne vil i gang med at nyde det nye hjem, man har fået sig. Slå koldt vand i blodet og vær med hele vejen igennem, så du ikke overser vigtige ting.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel