6 gode grunde til at rejse i dit sabbatår

Står du og overvejer, hvad du skal lave i dit sabbatår? Her har du 6 gode grunde til, hvorfor du bør bruge dit sabbatår på at rejse og opleve verden. Oplev noget nyt Når man har gået i skole det meste af sit liv og har sat med hovedet nede i bøgerne for at terpe

Står du og overvejer, hvad du skal lave i dit sabbatår? Her har du 6 gode grunde til, hvorfor du bør bruge dit sabbatår på at rejse og opleve verden.

Oplev noget nyt
Når man har gået i skole det meste af sit liv og har sat med hovedet nede i bøgerne for at terpe brøker, grammatik og verber, så har man brug for at komme ud og opleve noget nyt. Derfor er det en god idé at tage et sabbatår, inden studie- eller arbejdslivet starter. Det er oplagt at bruge sit sabbatår på at rejse, da man kommer ud og oplever verden og får lidt luftforandring i den ellers trivielle hverdag. Verden er fuld af muligheder og fantastiske destinationer, som bare venter på at blive oplevet. Uanset om drømmen er bountystrande på Maldiverne, skydiving i New Zealand eller trekking til Machu Picchu i Peru, så vil du med garanti ikke fortryde det.

Bliv klar til studierne
Et sabbatår er med til at styrke og forberede dig på det kommende studie- eller arbejdsliv. Det er en stor beslutning at vælge retning i livet, og det kan være svært at finde ud af, hvad fremtiden skal bringe. Derfor kan det være behjælpeligt at rejse ud i verden og blive klogere på sig selv. Når man står i nye og anderledes situationer, oplever man nye sider, som man måske ikke vidste fandtes. Du vil både møde udfordringer og opleve sejre, som vil være med til at styrke dig som person. Det er noget, som du kan tage med videre i fremtiden og skrive på dit CV.

Få et afbræk fra hverdagen
Hvis du vælger at tage et sabbatår, kan tiden hurtigt flyve afsted med diverse fritidsjob og gøremål. Derfor er det vigtigt, at man også husker at belønne sig selv og nyde, at man har sabbatår og kan gøre, hvad man vil. Det er utroligt givende at tage et afbræk fra hverdagen og komme ud og opleve noget nyt. Det er med til at udvide sin horisont og give et frisk pust til hverdagen. Når rejsen slutter, vil du have fornyet energi til at fortsætte arbejdet, hvad enten det er på studiet eller på arbejdsmarkedet.

Bliv klogere på andre kulturer
Det bedste ved at rejse er, at man oplever anderledes folkefærd og kommer helt tæt på andre kulturer. Det er enormt spændende at se, hvordan folk lever andre steder i verden og høre deres historie. Du skaber de bedste oplevelser, når du møder det ukendte og suger til dig med åbne arme. Verden er beriget med et utal af spændende og farverige kulturer, som vil give dig en øjenåbner for den verden, vi lever i. Derfor bør du tage rygsækken på ryggen og flyve ud for at opleve vores smukke klode i dit sabbatår.

Forbedr dit CV
En rejse ud i verden i dit sabbatår vil være med til at øge din chancer for at komme ind på drømmeuddannelsen eller få drømmestillingen. Hvis du har planer om at søge kvote 2 efter dit sabbatår, så forbedrer du dine chancer for at blive optaget, hvis du har været ude at opleve verden. Det viser, at du er selvstændig, har gåpåmod og ikke er bange for nye udfordringer. Kvaliteter som disse er noget, som kommende arbejdsgivere og uddannelsesinstitutioner ligger meget vægt på.

Det er nu, du har tiden
En af de største grunde til at rejse i sit sabbatår er, at det er nu, at du har tiden. Du får aldrig på samme måde mulighed for at rive et halvt år ud af kalenderen for at tage ud at opleve verden. Når først studielivet begynder, er man afhængig af deadlines og fastlagte tidsperioder. Det samme gælder i høj grad også på arbejdsmarkedet, hvor man kun har et vist antal ferieuger. Pludselig kommer der også børn ind i billedet, og så bliver det først svært at rejse afsted. Derfor er det med at udnytte sin frihed i sit sabbatår ved at tage ud at rejse.

Redaktion
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel