Bliv lidt klogere på plastikkirurgi

Bliv lidt klogere på plastikkirurgi

Plastikkirurgi er et fænomen, som man hører mere og mere om. Drømmen om at få ændret det ved sin krop og sit udseende, som man ikke er glad for. Der er masser af muligheder. Du kan få rettet næsen, fjernet et modermærke eller noget af maveskindet. Herunder kan du blive lidt klogere på, hvad plastikkirurgi

Plastikkirurgi er et fænomen, som man hører mere og mere om. Drømmen om at få ændret det ved sin krop og sit udseende, som man ikke er glad for. Der er masser af muligheder. Du kan få rettet næsen, fjernet et modermærke eller noget af maveskindet. Herunder kan du blive lidt klogere på, hvad plastikkirurgi er.

Hvad er plastikkirurgi?

Plastikkirurgi er traditionelt opdelt i to områder. Der er en rekonstruktiv del, som udføres for at genskabe patienters udseende eller funktion. Det kan eksempelvis være efter sygdom eller hvis man er født med en misdannelse. Det andet område er den kosmetiske kirurgi, som udføres for at forbedre patienters udseende. Plastikkirurgi dækker, som tidligere beskrevet, over mange forskellige indgreb. Her er et nogle eksempler:

  • Brystforstørrende operation
  • Øjenlågsoperation
  • Fjernelse af modermærker
  • Operation for løst maveskind
  • Ansigtsløft

Selvom det hedder plastikkirurgi, så anvendes der ikke plastik til operationerne. I stedet anvendes silikone og andre materialer, så navnet har altså intet med gøre med de materialer, som bliver brugt. Hvis man ønsker plastikkirurgi, behøver man ikke lede længe. Det er nemlig ikke begrænset til noget bestemt område i landet, men findes flere og flere steder, eksempelvis i Brøndby ved København og resten af Danmark.

Det er på egen regning

I Danmark skal man selv betale for, hvis man ønsker at få lavet en kosmetisk operation. Alle kosmetiske operationer foretages på private klinikker. Hvis man ønsker plastikkirurgi, af kosmetiske årsager, skal man altså selv finde et sted, som kan udføre indgrebet og selv betale for det. Man kunne eksempelvis lede efter en klink eller privat hospital, som laver plastikkirurgi i Brøndby og resten af Købehavn.

Det kan godt være svært at sige nøjagtigt, hvad der hører til henholdsvis kosmetiske og medicinske operationer, så det kan være en god idé at forhøre sig på forskellige klinikker og hospitaler, inden man beslutter at få foretaget et indgreb.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel