Derfor er mænd vilde med sport

Derfor er mænd vilde med sport

Hvorfor elsker mænd sport? Det er faktisk et godt spørgsmål, da der faktisk er undersøgelser, der peger på at mænd generelt er mere vilde med sport end kvinder. Både, når det gælder sportsudøvere og tilskuere udgør mændene et flertal. Men der er faktisk en videnskabelig forklaring på mænd store sportsinteresse. Læs med her og find

Hvorfor elsker mænd sport? Det er faktisk et godt spørgsmål, da der faktisk er undersøgelser, der peger på at mænd generelt er mere vilde med sport end kvinder. Både, når det gælder sportsudøvere og tilskuere udgør mændene et flertal. Men der er faktisk en videnskabelig forklaring på mænd store sportsinteresse. Læs med her og find ud af, hvorfor der er flere mænd end kvinder, der er vilde med sport.

 

Svaret findes i naturen

Først og fremmest ligger der en biologisk forklaring til grund for mænds store kærlighed til sport. Blandt både forskellige insekter og ved flere pattedyr, mens især iblandt hanfugle, ser man i høj grad en stor interesse for at mødes med andre hanfugle og  kæmpe og konkurrere mod hinanden.

Også i forhold til sportsbetting er mændene det dominerende køn, når det handler om at spille på forskellige sportsgrene. Dette kunne f.eks. være at bette på fodbold og prøve lykken ved f.eks. kampagner hos Bet365.

 

Mænd har et højere testosteronniveau end kvinder

Derudover skyldes mænds store interesse for sport deres høje testosteronniveau. Når mænd kæmper og konkurrerer mod hinanden, stiger niveauet af testosteron i kroppen og giver en lykkefølelse i hele kroppen, samt fornemmelsen af succes, sejr og øget energi. Mænd har fra naturens side også et større konkurrence-gen end kvinder.

Når mænd dyrker sport eller ser det i fjernsyn handler det, ud fra et biologisk og evolutionært synspunkt, om mere end bare fodbolde eller ishockeystave. For mænd handler sport om at besejre modstanderen og på den måde at kunne overleve. Dette ser vi stadig i naturen blandt dyrene, der kæmper mod hinanden for at vinde og vise hvem, der er den stærkeste overlever.

Der er naturligvis også andre faktorer end ovenstående, der spiller ind, hvis man skal forklare mænds forkærlighed for sport. Men forskning tyder i hvert fald på, at der er forskellige biologiske og fysiske grunde til, at mænd elsker sport så højt.

 

Spil ansvarligt – www.rofus.nu, Reklame. Min 18 år. Regler- og vilkår gælder

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply