Et efterskoleophold giver oplevelser for livet

Et efterskoleophold giver oplevelser for livet

Som ung kan det være svært at finde ud af, hvad man vil med sit liv, og allerede i teenageårene skal man tage stilling til, hvilken retning man vil gå i forhold til uddannelse og voksenliv med fast arbejde. Disse valg kan være endnu sværere at skulle tage stilling til, hvis man sidder som folkeskoleelev

Som ung kan det være svært at finde ud af, hvad man vil med sit liv, og allerede i teenageårene skal man tage stilling til, hvilken retning man vil gå i forhold til uddannelse og voksenliv med fast arbejde. Disse valg kan være endnu sværere at skulle tage stilling til, hvis man sidder som folkeskoleelev og ikke ved, hvad man vil derefter. Derfor er der mange, som vælger at tage på efterskole. Et efterskoleophold giver ikke blot oplevelser for livet – det er samtidigt også med til at modne de unge, så de er bedre rustet til at skulle stå på egne ben senere i livet, da de får mange værktøjer samt mere viden omkring det at bo ude, og hvad det betyder at skulle samarbejde og indgå i et stort fællesskab. Er du og din familie kristen og derfor interesseret i at ydereligere information omkring det at gå på en kristen efterskole, så kan i blive meget klogere på det herunder.

Efterskole med fokus på udvikling – både faglig udvikling men også personlig udvikling

Mange efterskoler har fokuspunkter, hvilket er med til at påvirke den daglige gang på skolen. Sædding efterskole har valgt at have fokus på udvikling, og derfor er man sikret, at der både er fokus på den personlige udvikling men også på den faglige. Lærerne underviser med stort engagement og gode faglige kompetencer, hvilket sikrer eleverne en udfordrende og lærerig skolegang.

 

Den personlige udvikling bliver i høj grad prioriteret i fritiden, hvor eleverne får mulighed for at knytte tætte venskabsbånd på kryds og tværs af forskelligheder. Du har derfor gode muligheder for at få et stort socialt netværk, hvor mange forskellige typer er repræsenteret. Lyder dette som noget for jer, så kan i besøge en kristen efterskole i det vestjyskeog finde ud af, om i føler, at dette er den rette efterskole, som opfylder jeres ønsker og krav.

En sund livsstil og rejser er også prioriteret højt

Udover at den kristne tro naturligvis er en stor del af livet på Sædding efterskole, så er der også andre ting, som bliver prioriteret højt. Det er især vigtigt, at eleverne igennem hele efterskoleåret får en god idé om, hvad en sund livsstil er, så man efter efterskoleopholdet kan tage den sunde livsstil med videre ud i det begyndende voksenliv. På den måde får man skabt et godt og solidt grundlag for, at den sunde livsstil med varieret kost og motion hænger ved.

 

Derudover er der også spændende rejser på årsplanen, når et nyt elevhold starter. Eleverne får via rejserne en bred viden omkring nye kulturer og samfund, som kan være med til at udvide livshorisonten endnu mere, og så man kan blive klogere på sine medmennesker. Rejserne påvirker derfor også den personlige udvikling positivt, da man kan få prøvet sine grænser af – eksempelvis på den faste årlige skitur, hvor man både får mulighed for undervisning, hvis man er nybegynder, og hvor man kan få lov til at slå sig løs.

 

 

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel