Få hjælp til at skabe den personlige begravelse

Få hjælp til at skabe den personlige begravelse

Dette indhold er sponsoreret Et dødsfald er for de fleste en utrolig svær begivenhed, der kulminerer med en masse praktiske gøremål. I sådanne tilfælde kan du benytte dig af bedemandsfirma H.J. Madsen, der har forretninger i Aarhus C, og som besidder mere en 100 års erfaring indenfor området. Hos bedemandsfirmaet H.J. Madsen står de klar

Dette indhold er sponsoreret

Et dødsfald er for de fleste en utrolig svær begivenhed, der kulminerer med en masse praktiske gøremål. I sådanne tilfælde kan du benytte dig af bedemandsfirma H.J. Madsen, der har forretninger i Aarhus C, og som besidder mere en 100 års erfaring indenfor området. Hos bedemandsfirmaet H.J. Madsen står de klar til at hjælpe de efterladte med at skabe en personlig begravelse.

De praktiske gøremål

I forbindelse med et dødsfald, opstår der en lang række praktiske gøremål, og spørgsmål til de pårørende. Derfor står din lokale bedemand klar til at hjælpe dig med at skænke en smuk og mindeværdig begravelse af den afdøde. Bedemandsforretningen H.J. Madsen har siden 1906 vokset sig til at stort familieforetagende med fem forretninger fordelt i Aarhus og omegn. H.J. Madsen har over 100 års erfaring, så de efterladte kan være sikre på, at de bliver hjulpet og at de har indflydelse på de beslutninger der skal tages, vedrørende den afdøde.

Den afdødes ønsker er i første prioritet

Som regel tages der højde for den afdødes ønsker, såfremt disse skulle være nedskrevet eller blot videregivet analogt til de efterladte. Den danske lovgivning siger, at alle døde enten skal jordfæstes eller kremeres, hvilket medfører, at de pårørende skal beslutte om den afdøde skal brændes eller jordbegraves, såfremt den afdøde altså ikke selv har udtrykt et specifikt ønske om én af delene. Der skal også tages en beslutning om, hvordan gravstedet skal se ud og hvor den afdøde skal begraves henne, samt hvilken gravsten der skal stå på gravstedet. I den forbindelse er det bedst at tage kontakt til graveren på kirkegården, som står til rådighed. Denne kontakt kan bedemanden også hjælpe med at tage.

Vedligeholdelse af gravsted

Når ceremonien har fundet sted og gravstedet tages i brug, udstedes der et gravstedsbrev, der indeholder oplysninger omkring hvem der er nedsat i graven og varigheden af gravens fredning. En fredningsperiode er minimum tyve år for almindelige kister og ti år for urner. Ønskes det efter de tyve eller ti år, at bevare gravstedet udover fredningsperioden, kan dette altid gøres mod et tillæg til kirkegården. Når man har et gravsted, så har man automatisk også pligt til at vedligeholde det. Gravstedet skal altså passes og holdes fri for ukrudt. Hvis dette ikke overholdes, så risikerer man at gravstedet ryddes for beplantning. Hvis man i familien ikke har mulighed for, eller ikke ønsker, at passe gravstedet, kan man overlade pasningen til kirkegården mod betaling.

Ceremonien

Hvis man ikke ønsker et traditionelt gravsted på en kirkegård, findes der en anden løsning, hvor askens i stedet spredes over åbent hav. Hvis dette skal efterkommes, er det et krav fra Kirkeministeriet, at afdøde selv har angivet dette som ønske skriftligt forinden, eller udtrykkeligt gjort opmærksom på dette til de efterladte. Dette er en løsning, der virkelig har vundet sit indpas, og er også en personlig måde at efterkomme den afdøde ønsker.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply