Tips til hundeejeren

Tips til hundeejeren

Har du hund? Måske har du som hundeejer oplevet en usikkerhed i forhold til, hvordan du skal navigere i forskellige situationer, når du har din hund ved din side. Du får derfor her nogle tips, som du kan støtte dig til.   Tips Som hundeejer er det vigtigt, at du kender din hund. Hunde kommunikerer

Har du hund? Måske har du som hundeejer oplevet en usikkerhed i forhold til, hvordan du skal navigere i forskellige situationer, når du har din hund ved din side. Du får derfor her nogle tips, som du kan støtte dig til.

 

Tips

Som hundeejer er det vigtigt, at du kender din hund. Hunde kommunikerer ligesom mennesker, og du skal derfor lære hundens kropssprog at kende. Ved at du lærer din hund og dens signaler at kende, kan du bedre forhindre uønskede situationer. Ofte bliver hundes øjne større, hvis de er bange eller føler en form for trussel. Hvis din hunds øjne ikke ændre sig, men forbliver en normal størrelse betyder det, at den er afslappet.

Du har som hundeejer et ansvar for din hund, og du skal derfor kende din hund så godt, at du kan aflæse dens behov for kontakt og aktivering. Hunden skal stimuleres, og hvis du har brug for hjælp til dette, kan du spørge familie eller venner til råds. Måske har de stået i samme situation som dig, og de kan derved give en hjælpende hånd.

Din hund skal belønnes, når den gør noget rigtigt. Ved at du belønner din hund, får du nemmere ved at forstå den. Som hundeejer kan du ikke undgå at træne din hund, og du skal sørge for ikke at tale med en hård tone til den, når det ikke er nødvendigt. Ofte kan den hårde tone på forkerte tidspunkter give anledning til, at det får den modsatte effekt end intentionen.

 

Kend til reglerne

Når du færdes forskellige steder med din hund, så gælder der forskellige regler, som I skal rette jer ind efter. Det kan være nyttigt at læse op på, hvilke regler der gør sig gældende som hundeejer. Hvis du vælger at bruge tid på dette i begyndelsen, lærer du hurtigt reglerne at kende, og du kommer på automatiskvis efter tiden til at følge disse regler uden, at du tænker videre over det.

Når alt dette er sagt, skal du huske at nyde tiden med din hund, og alting ikke skal gå op i træning. Du kan gå lange ture med din hund, hvor I kan nyde hinandens selskab, og de muligheder I har. Du kan forkæle din hund med en ny hundekurv eller hundelegetøj, da mange hunde ofte bruger tid på at ligge i deres hundekurv og lave lege, hvor de kan stimulere sig selv.

Redaktion
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply