Tre tips når du skal købe en elcykel

Tre tips når du skal købe en elcykel

Med en elcykel kan du få en hemmelig hjælper, som hjælper dig med at lægge ekstra kræfter i pedalerne. Men der er forskel på elcyklerne, og derfor får du her tre tips, du skal have for øje, når du vælger din elcykel. Cyklen er tæt forbundet med den danske hverdag. Den bliver brugt på vej

Med en elcykel kan du få en hemmelig hjælper, som hjælper dig med at lægge ekstra kræfter i pedalerne. Men der er forskel på elcyklerne, og derfor får du her tre tips, du skal have for øje, når du vælger din elcykel.

Cyklen er tæt forbundet med den danske hverdag. Den bliver brugt på vej på arbejde, på vej i skole, når du skal til supermarkedet, eller hvis du skal mødes med dine venner eller familie. Med en elcykel får du ekstra kræfter, der kan gøre din cykeltur ekstra behagelig. Men der er stor forskel på elcyklerne. Derfor er der nogle ting, du skal have for øje, når du køber din elcykel.

Bedste elcykel er den, som lever op til dine behov. Skal du cykle langt hver dag, og har brug for et godt supplement til din egen rugbrødsmotor? Eller vil du hellere ud i den friske luft, når du skal rundt i byen? Bedst i test afhænger af, hvad du har brug for. Men overvej lige de her tre tips, inden du bruger mange tusinde kroner på din elcykel.

Gå ikke ned på motoren

Elcyklen er ikke en knallert og må maksimalt hjælpe dig med at køre 25 km/t. Men derfor vil du stadig gerne have en god motor, der ikke vejer for meget. En tung motor gør også cyklen tungere. Så skal din elcykel og dine ben bruge flere kræfter på at køre op over bakkerne. Ofte skal du kigge på motoren sammen med batteriet. Det vil sige, at du både skal kigge på, hvor meget motoren hjælper dig, og hvor lang rækkevidden er.

Kig på batteritiden

Det er ikke sjovt at løbe tør for strøm på vej op ad bakken i byen. Slet ikke hvis du har travlt og er på vej til en vigtig aftale. Derfor skal du kigge på, hvor lang batteritiden er på elcyklen. For det kan godt være, at din motor er stærk og holdbar. Mens hvis batteriet løber tør efter nogle få kilometer, er din motor ikke meget værd. Med det rette batteri, kan du kører op til 180 kilometer. Men batteritiden kan virkelig variere, så du skal huske at læse det, som står med småt.

Gå efter en hurtig opladningstid

Det gode batteri er ikke meget værd, hvis du skal bruge flere dage på at lade det op. Derfor skal du også være opmærksom på opladningstiden, når du vælger din elcykel. En hurtig opladning tager 4-6 timer. Så har du også ekstra pedalkraft til godt og vel 50 kilometer på cyklen. Men altså kun hvis dit batteri er godt. Det varierer meget fra elcykel til elcykel. Hvis du ikke cykler så meget hver dag, vil du bare have det til at gå hurtigt og nemt.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply