Er det en revisor eller bogholder?

Er det en revisor eller bogholder?

Har du nogensinde undret dig, hvad forskellen egentlig er på en revisor og en bogholder? Så er du i hvert fald ikke alene! Hvis du godt kunne tænke dig at vide det, så er det din heldige dag! I de nedenstående afsnit vil du nemlig blive præsenteret for en række af de mest markante forskelle

Har du nogensinde undret dig, hvad forskellen egentlig er på en revisor og en bogholder? Så er du i hvert fald ikke alene! Hvis du godt kunne tænke dig at vide det, så er det din heldige dag! I de nedenstående afsnit vil du nemlig blive præsenteret for en række af de mest markante forskelle på revisorer og bogholdere.

Misforståelsen giver mening

Det er fuldt forståeligt, at der er mange, som er af den overbevisning, at der ikke er forskel på de to stillinger. Revisorer og bogholdere har nemlig en del af de samme opgaver. Det kunne blandt andet være bogføring. Derfor er det også fristende at tro, at de også deler alle de andre opgaver, men det er ikke tilfældet.

En beskyttet titel eller ej

Der er en række jobtitler i Danmark, som man bare kan pådutte sig selv, hvis man har lyst til det. Det kunne for eksempel være konsulent. Men det kunne også være bogholder. Alle og enhver kan i teorien kalde sig selv for bogholder, fordi det ikke er en beskyttet titel. Hvis du bogfører for en virksomhed, er du per definition bogholder. Men du er ikke revisor.

En dansk revisor er nemlig altid tilknyttet en af følgende organisationer:

  • Registrerede Revisorer

  • Foreningen af Statsautoriserede Revisorer

  • Foreningen Danske Revisorer

Hvad er forskellen på arbejdsopgaverne?

Det er selvfølgelig forskelligt fra person til person, men man kan sige, at den traditionelle forskel er, at bogholdere primært står for den daglige drift. Det kan man også kalde for de mindre opgaver. Revisoren står derimod for de større opgaver som eksempelvis årsregnskaber og indretninger.

Udover dette er revisorer også uddannede til at kunne rådgive dig, hvilket bogholderen som udgangspunkt ikke er. En revisor vil også have en væsentlig større viden om økonomi, og hvordan man kan optimere økonomiske henseender i en virksomhed.

Redaktion
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply