Dette kan du blive med en uddannelse indenfor jura

Dette kan du blive med en uddannelse indenfor jura

Annoncør: Forsvareren Overvejer du at læse jura? Det er en stor beslutning at begynde på et jurastudie, mens hvis jura er lige noget for dig, står du potentielt overfor en stor karriere med et væld af spændende muligheder. Med en uddannelse inden for jura uddanner du dig nemlig ikke bare til ét specifikt job, da

Annoncør: Forsvareren

Overvejer du at læse jura? Det er en stor beslutning at begynde på et jurastudie, mens hvis jura er lige noget for dig, står du potentielt overfor en stor karriere med et væld af spændende muligheder.

Med en uddannelse inden for jura uddanner du dig nemlig ikke bare til ét specifikt job, da jura omhandler hele retssystemet, som er grundlaget for en lang række forskellige jobs, der henvender sig til dig, der ved noget om juraen og dens praktiske brug.

Men hvad kan du helt konkret blive? Det kan du læse mere om herunder.

Mange muligheder i det private og det offentlige

De fleste mennesker tænker på advokatbranchen, når de hører ordet jura. Der findes da også mange muligheder som uddannet jurist inden for advokatbranchen, hvor du bl.a. kan komme til at arbejde som beskikket forsvarer, hvor du vil få til opgave at forsvare en klient i straffesager.

Som advokat er din grundlæggende opgave at yde juridisk rådgivning til mennesker, der er en del af en konflikt. Derfor er advokatens arbejde ikke kun forbeholdt retslokalet, da en stor del af jobbet også handler om at rådgive klienter med henblik på at undgå en retssag.

Som advokat har du mulighed for at tage forskellige specialer, som vil blive dit arbejdsområde i fremtiden. Udover forsvarsadvokat kan du eksempelvis specialisere dig som:

  • Erhvervsadvokat med arbejde inden for bl.a. konkurser og ophavsrettigheder
  • Boligadvokat med arbejde inden for fast ejendom
  • Familieadvokat med arbejde inden for bl.a. skilsmisser

Hvis du ikke ønsker at arbejde direkte med straffesager, kan du vælge mellem et væld af andre retninger inden for juraens verden. Du kan eksempelvis komme til at arbejde som sagsbehandler i det offentlige, eller du kan blive juridisk konsulent for en stor virksomhed, hvor du vil komme til at arbejde med bl.a. selskabsret, aftaleret, skatteret og meget mere.

Redaktion
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply