Fire ting der kan få dig til at slappe af

Fire ting der kan få dig til at slappe af

Vi kan alle opleve stressende og udmattende perioder i vores liv, hvor energiniveauet er helt i bund, og stressniveauet er helt i top. Det kan være en kommende eksamen, der presser sig på, et projekt på arbejdet, der trykker, et privatliv, der sejler, eller bare en periode med meget knald på. Hvad end det er,

Vi kan alle opleve stressende og udmattende perioder i vores liv, hvor energiniveauet er helt i bund, og stressniveauet er helt i top. Det kan være en kommende eksamen, der presser sig på, et projekt på arbejdet, der trykker, et privatliv, der sejler, eller bare en periode med meget knald på. Hvad end det er, så er det vigtigt at koble hjernen fra og slappe helt af, så du undgår at køre dig selv helt ned. Vi giver dig her fire simple råd til, hvordan du bedst kan koble fra og slappe mere af.

Drik kaffe med en god ven eller veninde

Det er altid en god idé at snakke om, hvad der får dig til at føle dig i energiunderskud, så lav en kaffeaftale med en god ven og snak om, hvad der går dig på. Måske er du ikke selv er klar over, hvad det er, der går dig på, men en lang snak med en god ven kan gøre dig klogere på hvad, der tynger dig. Husk også at snakke om løst og fast, så det også bliver en rar og hyggelig oplevelse. Efterfølgende vil du opleve et større overskud, fordi du har givet dig selv lov til at være 100% til stede og slappe lidt af i godt selskab.

Gå en lang tur

Der er ikke noget som at sætte høretelefoner i, lytte til en god lydbog og gå en dejlig, lang tur i naturen. Med den rette lydbog oplever du følelsen af at glemme verden omkring dig, og så udløser en rask gåtur en masse endorfiner, der også får dig til at slappe af. Du kan finde en liste over alle apps, der tilbyder lydbøger her, og du kan prøve de fleste gratis i op til 30 dage. Det er en rigtig god måde at få tankerne hen på noget helt andet end det, der sluger al din energi.

Skriv dagbog

Det kan måske godt lyde en smule barnligt at skrive dagbog, men det behøver det slet ikke være. At skrive dagbog kan få dig til at reflektere grundigt over din dag og de følelser, du har haft i løbet af dagen. Er du i tvivl om, hvad der dræner dig for energi, kan en længere periode med dagbogsskrivning måske gøre dig klogere på, hvad du skal gøre anderledes for at blive mere afslappet. Det kan være, du siger ja til for mange opgaver på arbejdet, at du bærer din studiegruppe gennem alt gruppearbejde, at det kun er dig, der laver huslige pligter, eller noget helt fjerde. Uanset hvad det er, så kan du blive klogere på hvad, der fylder i dit liv, hvis du skriver dine tanker om din hverdag ned.

Sluk din telefon

For mange er den konstante tilgængelighed, der følger med en smartphone en kæmpe stressfaktor, som vi ikke er klar over. Hver gang telefonen buzzer er du måske bange for, om det er chefen, der ringer for at kalde dig på arbejde, eller om det er veninde, der har brug for hjælp, selvom du selv mangler overskud. Derfor er det rigtig vigtigt, at du en gang imellem giver dig selv lov til at koble fra og slappe helt af, så det kun er dig selv, du skal tage hensyn til. Forkæl dig selv med et langt bad, en ansigtsmaske, en god bog eller andet, du godt kan lide at lave.

Uanset hvad det er, der går dig på, håber vi, at en af disse fire råd kan få dig til at slappe mere af i hverdagen, så du kan få mere overskud til alt det, der virkelig betyder noget.

Redaktion
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel