Guide: gode idéer til søndagsturen

Guide: gode idéer til søndagsturen

Det kan være en rigtig hyggelig tradition at tage på søndagstur med hele familien, når man har en fri weekend. Man får tilbragt noget kvalitetstid sammen, og det er også en god mulighed for at opleve noget af den danske kultur og historie. Her er et par idéer til, hvor søndagsturen kan gå til. Oplev

Det kan være en rigtig hyggelig tradition at tage på søndagstur med hele familien, når man har en fri weekend. Man får tilbragt noget kvalitetstid sammen, og det er også en god mulighed for at opleve noget af den danske kultur og historie. Her er et par idéer til, hvor søndagsturen kan gå til.

Oplev de danske nationalparker

Danmark rummer flere fantastiske nationalparker, der bestemt er værd at udforske med familien. Meget af det danske landskab er skabt af istidens gletsjer, og der er derfor mange spændende bakkelandskaber, man kan vandre i. Vi er også heldige med vores mange kyster og virvar af hyggelige øer, så turen kan gå mange steder hen. Her er et par bud på nationalparker, man kan besøge – måske i sommerferien også!

Nationalpark Vadehavet:

Vadehavet ligger ved Fanø og er et fantastisk naturskønt område med det helt unikke fænomen tidevand. Det er et lærerigt område med mange skønheder såsom sort sol, sæler og et kæmpe fugleliv. Her kan man også finde østers, en delikatesse der bestemt kan anbefales, når man oplever Fanø.

Nationalpark Mols Bjerge:

På Jyllands næse finder man Mols Bjerge – et fantastisk bakkelandskab skabt af istiden, som rummer historie både fra bosætninger fra stenalderen samt Kalø Slotsruin fra middelalderen. Derudover er Mols Bjerge rige på sommerfugle i store tal og af flere arter.

Nationalpark Kongernes Nordsjælland:

Oplev smukke skove, storslåede kongeslotte og fantastisk dyreliv i Nationalpark Kongernes Nordsjælland. Her findes der både eventyr for voksne og børn i de historiske omgivelser, og der kan opleves skove, der er helt urørte af menneskers indblanding.

Tag på et nyt museum

Er vejret bare rigtig dårligt søndag morgen, betyder det ikke, at man skal aflyse søndagsturen. Tag i stedet hele familien med på museum og lær noget spændende om dansk kultur og historie. Måske der er åbnet et nyt lige i nærheden!

1 comment
Redaktion
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

1 Comment