Hvad betyder biodiversitet?

Hvad betyder biodiversitet?

Niveauet af biologisk diversitet er bestemt ud fra antallet af organismer som findes på et givent område. Hvis vi taler om et vildt område som en skov, vil der være mere biodiversitet end på f.eks. en græsplæne i en villahave. Eftersom en skov faciliterer bedre forhold for forskelligt liv både dyrevildt og små organismer, resulterer

Niveauet af biologisk diversitet er bestemt ud fra antallet af organismer som findes på et givent område. Hvis vi taler om et vildt område som en skov, vil der være mere biodiversitet end på f.eks. en græsplæne i en villahave. Eftersom en skov faciliterer bedre forhold for forskelligt liv både dyrevildt og små organismer, resulterer dette i en mere varieret biodiversitet.

Grunden til at man omtaler græsplæner som værende dårlig for biodiversiteten, er dens ensartethed. Miljøet rummer typisk kun græs og giver dermed dårlige forudsætninger, for de organismer og planter, som ikke trives i dette miljø. Dette skaber en slags monokultur, som er med til at danne en biologisk ørken. Med en mere bred og varieret frøblanding, som har øje for biodiversitet, kan virksomheder bidrage til at forbedre biodiversiteten på deres arealer.

Vilde planter og natur

Hvis virksomheder ønsker at gøre en særlig indsats for biodiversiteten, kan man eksempelvis bidrage til biodiversiteten med planter og vilde blomster. Har man mulighed for at have andet end simpelt plænegræs, så kan man hjælpe insekter og biodiversitet ved at plante indfødte planter strategisk.
Ved at plante strategisk kan man sikre, at der altid er noget, som blomstrer fra det tidlige forår til det sene efterår. Dette er med til at sikre, at plantearealet altid er et samlingspunkt for bestøvning. Mens foråret og den tidlige sommer giver en banket af muligheder for at bestøve, kan sensommeren til efteråret være en tid med mangel på mad, og blomstrende planter er en livline for vores insektvenner.

Grundet den grønne udvikling er biodiversitet noget som mange virksomheder vil have fokus på fremadrettet. Derfor er det vigtigt at følge med udviklingen, så man er klar med et udvalg af frøblandinger, som har speciel omtanke for vores natur og økosystemet.

Økologiske frøblandinger

Hvis man som virksomhed ønsker at være mere miljøbevidst, kan økologiske græsfrøblandinger være en mulig del af den strategi. Ved økologiske græsfrøblandinger er der ikke brugt sprøjtemidler i produktionen. Derfor er grundvandet heller ikke blevet påvirket i samme grad som normale græsfrøblandinger. Man får altså en flot og stærk græsplæne, mens man samtidig er skånsom overfor miljøet.

Når man så endelig etablerer sin økologiske græsplæne, bør man også benytte organisk plænegødning, så man har tænkt fuldførelsen af den økologiske agenda hele vejen igennem.

Er man som virksomhed klar til at gøre en ekstra indsats for vores alles miljø og klima, kan man nu tænke sin græsplæne og udearealer ind som en del af sin bæredygtighedsindsats. Det er for mange virksomheder blevet et fokuspunkt og med den udvikling som den grønne agenda har haft indtil videre, kan man roligt antage at denne udvikling vil fortsætte.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply