Skal du fejre noget? Champagne skal der til!

Skal du fejre noget? Champagne skal der til!

Vi kender alle lyden af en champagneprop, der poppes, den efterfølgende rislende lyd, når champagnen skænkes på glas, og følelsen og synet af boblerne, der springer lige så fint op i luften og danser rundt i de fine, slanke champagneglas. Lækker champagne skal der til, når studenterhuen skal på, når bruden siger ja til gommen,

Vi kender alle lyden af en champagneprop, der poppes, den efterfølgende rislende lyd, når champagnen skænkes på glas, og følelsen og synet af boblerne, der springer lige så fint op i luften og danser rundt i de fine, slanke champagneglas. Lækker champagne skal der til, når studenterhuen skal på, når bruden siger ja til gommen, når hussalget er gået i gennem, når jobansøgeren lander drømmejobbet og ved mange, mange andre, specielle lejligheder. Champagne bruges ofte til at markere fejringen af noget særligt, uanset om det er stort eller småt.

 

Der er forskellige måder at åbne en champagne på

Mange har måske set en champagne blive åbnet med en sabel, enten på film eller i virkeligheden, og det er fascinerende at se, hvordan den skarpe klinke skærer hele toppen af flasken af og skyder den ud i luften. Dog åbner de fleste af os champagnen på en mere almindelig og sikker måde, nemlig ved at holde fast i proppen og lirke den ud af flasken, indtil det giver et lille pop, og proppen er fri. Skal det være lidt ekstra særligt kan vi lade proppen flyve op i luften – uden at ramme nogen eller noget – ved at skubbe proppen op med en finger, uden at holde fast i den. Og ved helt særlige lejligheder kan vi ryste champagneflasken inden åbning, og lade proppen få ekstra fut i, når den flyver fra flasken. Ved sidstnævnte mulighed er det en god idé at have champagneglassene klar, da den lækre drik vil flyde over flasken på grund af trykket fra boblerne efter rystelserne. Er du lidt rutineret eller vil prøve noget lidt anderledes, kan en champagneflaske åbnes med stort set alt, der har en skarp kant – en brødkniv, en ski, et tykt glas. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Det kræver dog lidt træning, og du skal vide, hvordan du skal holde flasken og genstanden, du vil åbne med, inden du vover dig ud i det.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

%d bloggers like this: