Studenterkørsel – en stolt dansk tradition

Studenterkørsel – en stolt dansk tradition

Hvert år ser man de danske studerende køre rundt i gaderne, når de efter deres studentereksamen nyder afslutningen på flere års studie. Og hvert år ser man den glæde, denne tradition skaber hos de unge studerende og det danske folk. En tid uden politiske uenigheder, men hvor man alle er enige om, at landets fremtid

Hvert år ser man de danske studerende køre rundt i gaderne, når de efter deres studentereksamen nyder afslutningen på flere års studie. Og hvert år ser man den glæde, denne tradition skaber hos de unge studerende og det danske folk. En tid uden politiske uenigheder, men hvor man alle er enige om, at landets fremtid bliver en lille smule lysere med et nyt hold studerende, der har vilde ambitioner og gåpåmod.

Men hvorfor er det egentlig, vi gør så meget ud af denne overgang fra ét kapitel i livet til et andet? Jo, vi gør det øjensynligt, fordi det er netop her, at de unge mennesker går fra at være studerende til at være voksne. Her bliver livet for alvor fyldt med ansvar, og man kommer for alvor på prøve, når der skal vælges en videregående uddannelse eller findes et job.

 

En ceremoniel begivenhed

Helt unikt for afholdelse af studentergilde i Danmark er, at man vælger at køre lokalområdet tyndt med de studerende i en lastbil, hvor fest og ballade strækker sig fra tidlig morgen til sen aften. Og for langt de fleste, der har fået en ungdomsuddannelse, er det så stor en oplevelse, at de husker den resten af deres liv.

Men en studentervogn er ikke bare en overdækket lastbil med et indbygget musikanlæg – nej, det er en festvogn af dimensioner, der viser lokalområdet, at et nyt hold studenter er klar til det ’virkelige’ liv. Du kan blandt andet se nogle af de festlige studentervogne, hvis du besøger amok.as,som har et bredt udvalg af de mest farverige og imponerende studentervogne i Danmark.

For i en tid med politiske stridigheder og den ene svindelsag efter den anden er det i flere tilfælde en begivenhed som en studenterkørsel, der gør, at vi alligevel kan se et håb for fremtiden. Ungdommen er reddet, og selvom vi alle er uhyre forskellige, kan vi stå sammen om de begivenheder, som navigerer udenom politik og har fokus på det, der nu engang er vigtigst – vores fællesskab.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel