Derfor er bilservice så vigtigt

Derfor er bilservice så vigtigt

Alle biler skal til service – og det er bilens alder og din brug af bilen, der afgør, hvilket serviceeftersyn din bil skal til og hvor ofte den skal til service. Serviceeftersyn bidrager til at forebygge skader og reparationer og skaber færrest mulige drifts- og sikkerhedsproblemet for bilejeren. Du kan få et professionelt service på

Alle biler skal til service – og det er bilens alder og din brug af bilen, der afgør, hvilket serviceeftersyn din bil skal til og hvor ofte den skal til service. Serviceeftersyn bidrager til at forebygge skader og reparationer og skaber færrest mulige drifts- og sikkerhedsproblemet for bilejeren. Du kan få et professionelt service på bil i Haderslev hos LAB Car Service.

Hvor ofte skal bilen til service?

Omfanget fastsættes af bilproducenten ud fra bl.a. bilmodel, motortype og kørselsmønster. Intervallet kan variere helt fra 5000 km til 50.000 km – og hvis bilen kører mindre end dette, så træder et års-interval i kraft, som enten er hvert eller hvert andet år.

Hvilke typer af serviceeftersyn findes der?

Der findes overordnet tre typer af serviceeftersyn, som du kan vælge imellem. Olieservice er et grundlæggende eftersyn, som går ud på at skifte olie og -filter. Det kan også omfatte kontrol af bremse- og kølervæske, smøring af døre samt kontrol af lys og dæktryk. Det lille serviceeftersyn indebærer også olie og -filterskift, men indeholder typisk også kontrol af visker, lys, smøring af døre, kontrol af dæktryk, vurdering af dækmønster, kontrol af styretøj, udstødningssystem, bremser – og så indebærer den også en prøvekørsel af bilen. Sidst men ikke mindst findes der også et stort serviceeftersyn, som indebærer det samme som det lille eftersyn, men samtidig indebærer det også at bremserne adskilles, renses og smøres, gear- og bagtøjsolier og brændstof- og pollenfilter udskiftes.

Er service nødvendigt?

Nogle mener at det ikke er nødvendigt med et periodisk serviceeftersyn – bilen kan jo godt fortsætte med at køre uden at blive serviceret. Men uden service kan bl.a. gammel olie og bevægelige dele give slidtage og risiko for pludselige nedbrud – og det er det, et serviceeftersyn har til hensigt at finde frem til, inden det går galt. Det er således forebyggende, så du undgår en kæmpe regning til reparation på et senere tidspunkt.

Der er meget, du selv kan gøre, som du ikke behøver et serviceeftersyn for. Du kan f.eks. selv kontrollere og efterfylde olie, sprinklervæske og kølervæske. Men der er mange andre dele, som du ikke kan gøre selv, hvis du ikke er uddannet mekaniker med den rigtige viden, det rigtige udstyr og mulighed for at udføre reparationer.

Et serviceeftersyn sikrer, at bilen er sikker at køre i og har den bedste ydelse. Det giver dig desuden vished omkring forestående reparationer, der skal udføres på et tidspunkt. Du kan derfor vide dig sikker på, at der ikke pludselig opstår skader, der koster kassen.

Det sidste argument for at overholde service er, at der ofte er en garanti på bilen, som kun gælder, hvis bilen serviceres efter forskrifterne.

Der er derfor absolut ingen grund til ikke at overholde serviceeftersyn på din bil – så det er bare med at bestille tid til et professionelt autoservice i Haderslev.

Redaktion
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply