Det stemmestyrede hjem

Det stemmestyrede hjem

At kunne tænde lysene med en fjernbetjening er ret smart, men forestil dig at gøre det bare ved at sige det højt: “Tænd lysene i stuen.” Du kender sikkert stemmestyring fra din telefon, hvor du bare kan sige ”Ring til mor” og så ringers der op. Men at tilføje stemmestyring til dit hjem kan være

At kunne tænde lysene med en fjernbetjening er ret smart, men forestil dig at gøre det bare ved at sige det højt: “Tænd lysene i stuen.” Du kender sikkert stemmestyring fra din telefon, hvor du bare kan sige ”Ring til mor” og så ringers der op. Men at tilføje stemmestyring til dit hjem kan være lige så nemt som at tilføje en mikrofon og installere et softwareprogram på din computer.

Tal til dit hus

Den mest simple måde at tale med dit hjem på, er via en mikrofon tilsluttet computeren, hvor du har installeret stemmegenkendelse software. Dette er måske ikke den mest bekvemme løsning, især ikke hvis din computer er i et andet rum end dig.
Hvis du placerer en mikrofon i hvert rum og forbinder signalerne via en mikrofonmixer, kan dit system reagere på din stemme alle steder i hjemmet. En anden løsning er at forbinde din telefon med stemmegenkendelsesprogrammet på din computer, så du blot skal tale til telefonen.

Hvad kan stemmestyring gøre?

Stemmestyringsystemer kan styre stort set alt, hvad du har af elektronik i hjemmet. Hvis du f.eks. forbinder dit musikanlæg med stemmestyrring, kan du skifte sang, skrue op og ned for højtalervolumen, tænde og slukke for musikken. Du har også mulighed for at styrer lys, alarmsystemer, tv og meget mere. Med stemmestyrede systemer har du desuden mulighed for at stille computeren spørgsmål som f.eks. “Hvordan vejret i dag?” Eller “Hvor i nærheden kan jeg købe højtalere?” Systemet henter automatisk disse oplysninger fra internettet og en digital stemme fortæller dig svaret eller gemmer det på din computers harddisk, så oplysningerne er tilgængelige, når du vil have det.

Hvordan virker et stemmestyringssystem?

Det meste af tiden er dit stemmestyringsssystem i dvale søvn. Du vil helst ikke have, at computeren reagerer ved et uheld på andre lyde eller kommandoer, når du talte med din familie. Stemmestyringssystemet kræver et “vågn op”-ord eller sætning for at få systemets opmærksomhed. Du vælger et ualmindeligt ord eller udtryk, der skal bruges, og når du siger det højt, vågner computeren og er klar til at modtage kommandoer. Systemet forstå kun de eksakte ord og sætninger som du lærer det. Hvis du har opsat højtalere i forskellige rum, kan du også får systemet til at tale til dig, når bestemte begivenheder indtræffer. Hvis du f.eks. har forbundet systemet med din mail og kalender kan du modtage beskeder som ”Bent, Der er kommet en ny mail til dig.” eller ”Kent, husk møde kl.18”.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel