3 ting du skal vide om energioptimering

3 ting du skal vide om energioptimering

Gør noget godt for dig selv og for vores allesammens fælles fremtid – energioptimer dit hjem nu! Energioptimering er ikke kun for store virksomheder. Det er også i høj grad relevant for private husejere. Når du energioptimerer i dit hjem, gør du samtidig dit til at trække samfundet i den rigtige retning. Energioptimerende løsninger er

Gør noget godt for dig selv og for vores allesammens fælles fremtid – energioptimer dit hjem nu!

Energioptimering er ikke kun for store virksomheder. Det er også i høj grad relevant for private husejere. Når du energioptimerer i dit hjem, gør du samtidig dit til at trække samfundet i den rigtige retning. Energioptimerende løsninger er nemlig ikke kun gode for din privatøkonomi – de bidrager også positivt i det samlede Co2 regnskab. Ved du, hvordan du skal gribe det an, eller har du brug for mere viden på området? Så er her 3 ting, du skal vide om energioptimering. Mange er slet ikke klar over de muligheder, der eksisterer på området. Står du overfor en ombygning eller en større renovering af dit hus, så er det med at få lavet energioptimeringerne samtidig – kontakt Midtjysk El Center for mere information.

Her kan du lave forbedringer

Send det gamle oliefyr på pension nu, og vælg en grøn energikilde, der giver dig en væsentlig lavere varmeregning. Varme er bare et af de områder, hvor du kan lave store forbedringer. Du kan gøre en indsats på flere forskellige områder i hjemmet for at mindske energiforbruget.

Løsninger, der minimerer energiforbruget:

  • Intelligent belysning
  • LED-belysning
  • Solceller
  • Varmepumper
  • Jordvarmeanlæg
  • Lavenergimotorer til ventilation
  • Kommunikationsnetværk
  • Isolering

Omfanget er forbedringerne har selvfølgelig en stor betydning for, hvor stor effekten og din årlig besparelse bliver.

Søg hjælp og få gratis rådgivning

Inden du kaster dig ud i større projekter bør du først undersøge, hvilken type forbedring, der bedst kan betale sig for dig. Det kan du kan få professionel hjælp til af en energiekspert, der laver en grundig gennemgang af nuværende energiforbruget og beregner mulige besparelsesområder.

På den måde får du hurtigt et godt overblik over, hvor besparelserne gemmer sig, og hvor lang en tilbagebetalingstid, der er på din investering. Som en sidegevinst kan du ved at lave energiforbedringer også få glæde af et forbedret indeklima i dit hjem, hvis du for eksempel investerer i en luft/luft varmepumpe eller et ventilationsanlæg.


Du kan søge om et tilskud

Frem til 2020 er energiselskaberne forpligtet til at hjælpe boligejerne med at nedbringe deres energiforbrug igennem et økonomisk tilskud – også kaldet energisparetilskud. For at få tilskuddet til dine energiforbedringer, skal du opfylde en par betingelser, og du skal indgå en aftale med et energiselskab, før du går i gang med at lave forbedringerne. Det betyder, at du ikke kan søge med tilbagevirkende kraft.

Tilskuddets størrelse afhænger af hvilken type forbedring, der at tale om. Det er et standardværdikatalog, hvori satserne er fastlagte. Ofte kan du søge i samarbejde med den håndværker, som du har tilknyttet dit projekt. Flere virksomheder har et fast aftale med et energiselskab, og de hjælper dig igennem hele processen. Du må ikke søge tilskud til samme forbedring ved flere forskellige energiselskaber. Til gengæld må du gerne gøre brug af tilskuddet flere gang, hvis der er tale om forskellige projekter. Det er vigtigt, at du kan levere klar dokumentation for at arbejdet er udført før tilskuddet kan udbetales.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel