Det er vigtigt, at have styr på isolering og tæthed i hjemmet …

Det er vigtigt, at have styr på isolering og tæthed i hjemmet …

… både for din pengepungs og for miljøets skyld. Mange ældre boliger er isoleret helt anderledes, end man gør i dag, og holder derfor ikke lige så godt på varmen, som huse bygget med nye metoder gør. Ofte kan varmen let sive ud, hvis eksempelvis ydervæggene er hule inden i, og et gulv eller et

… både for din pengepungs og for miljøets skyld. Mange ældre boliger er isoleret helt anderledes, end man gør i dag, og holder derfor ikke lige så godt på varmen, som huse bygget med nye metoder gør. Ofte kan varmen let sive ud, hvis eksempelvis ydervæggene er hule inden i, og et gulv eller et loft, der ikke er ordentligt isoleret, er store syndere for den høje varmeregning.

 

Få foretaget en energirenovering

Ved at mindske varmeregningen, passer man også automatisk bedre på miljøet, idet man mindsker energi- og ressourcespild. Ved at få lavet efterisolering og energirenovering af hjemmet, kan man også få et bedre indeklima, og sikre, at der er bedre regulering af temperaturen indendørs, både om sommeren og om vinteren. Derudover kan energirenovering med stenuldsisolering hjælpe til med at reducere brandfaren i boligen, da materialet kan modstå temperaturer over 1000 grader.

 

Isoler de hule vægge

Som tidligere nævnt, vil varmen sive ud af boligen, hvis ydervæggene ikke er ordentligt isolerede. Med en hulmursisolering bliver de kolde vægge fyldt med Rockwool, som både holder på varmen samt ikke er skadeligt for miljøet.

I omegnen af Herning og Silkeborg kan du finde fagmænd, som har mange års erfaring med brug af Rockwool, og som kan lave en energirenovering af din bolig. De tilbyder også hulmursisolering, så du kan få dit hjem ordentligt isoleret.

 

Tjek, om det trækker ved vinduerne

En anden af de helt store syndere, er utætte vinduer. Hvis vinduerne er gamle, er der stor risiko for, at fugerne omkring ruden ikke længere er tætte, hvilket betyder at du fyrer for gråspurvene. Med nye, energivenlige termoruder kan du undgå at skrue så meget op for radiatorerne, når det bliver koldt uden for, og derved spare mange penge samt passe på miljøet.

 

Redaktion
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel