Det skal du vide, før du anlægger en pool

Det skal du vide, før du anlægger en pool

De fleste af os har haft en gammel barndomsdrøm at få en pool i haven. Hvad er bedre end at komme hjem fra en lang dag og afslutte den med en dyp i poolen? Selv om du måske kun kan svømme i din pool på bestemte tidspunkter i året, kan det stadig være investeringen værd!

De fleste af os har haft en gammel barndomsdrøm at få en pool i haven. Hvad er bedre end at komme hjem fra en lang dag og afslutte den med en dyp i poolen? Selv om du måske kun kan svømme i din pool på bestemte tidspunkter i året, kan det stadig være investeringen værd! Når sommeren står på det højeste, så har du din helt egen pool at svømme rundt i. Der er flere overvejelser, der skal tages i betragtning, før man anlægger en pool. Vi vil gennemgå disse overvejelser i denne artikel. Læs videre for at få mere at vide.

Byggetilladelse

For at bygge en pool skal du sandsynligvis have en t’illadelse fra din kommune. Kravene til dette varierer fra sted til sted, så det er vigtigt at undersøge det på forhånd i din by eller din region. Der er også visse regler, som du skal forholde dig til it. materialet, du vælger at anlægge din pool med. En pool i Danmark skal f.eks. være enten være en stålpool, eller en pool bestående af panel, træ, beton eller glasfibre. Hvis du overvejer at få en stål pool, er du heldigvis sikret.

Byggereglementet

Der er også bygningsregler, der skal overholdes, når du bygger en pool. Selvom det er fristende at bare gå i gang med byggearbejdet, så kræver det faktisk, at du lige tjekker op på reglerne. Disse regler dækker alt fra dybden til hvor tæt på skellet din pool er.  Din pool skal som minimum være 2,5 meter fra dit skel i byggeområder og 5 meter ved sommerhusområder. Hvis du ikke ved, hvor dit skel går til, kan du kigge på lokalplaner. Ellers kan du også henvende dig til din lokale kommune om hjælp.

Vedligeholdelse

En anden vigtig overvejelse er, hvordan du vil vedligeholde og rengøre din pool. Du kan ikke bare lade din pool falme hen, da det kan blive sundhedsskadeligt. Afhængigt af hvilken type pool du får, kan det kræve mere eller mindre arbejde. Du skal tage højde for f.eks. omkostningerne til f.eks. kemikalier, rengøringsmidler og opvarmning.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply