I ethvert hjem er det uundværligt med et godt knivsæt til køkkenet. En god køkkenkniv er ikke blot en fornøjelse at arbejde med, når man skærer, snitter og hakker ved sin madlavning. En god køkkenkniv er også mere sikker i hånden end en sløv en af slagsen. En køkkenkniv, som er skarp og ligger godt
I ethvert hjem er det uundværligt med et godt knivsæt til køkkenet. En god køkkenkniv er ikke blot en fornøjelse at arbejde med, når man skærer, snitter og hakker ved sin madlavning. En god køkkenkniv er også mere sikker i hånden end en sløv en af slagsen. En køkkenkniv, som er skarp og ligger godt i hånden, vil nemlig smutte sjældnere, hvorfor man altså kan undgå uheldige oplevelser i køkkenet ved at investere i sådan en. Også æstetikken kan lide under dårlige køkkenknive, da et knivsæt af dårlig kvalitet hurtigt falmer i sit udtryk. Et godt knivsæt er derimod meget dekorativt og kan for eksempel lede op til at blive hængt op på væggen i køkkenet frem for at blive gemt væk i en skuffe. En kniv er altså ikke bare en kniv, og det er vigtigt at finde det helt rigtige knivsæt. Hos Knivblokken.dk er der her rig mulighed for at finde dette.
Alle behov dækket i et enkelt knivsæt
Når man står og skal finde det helt rigtige knivsæt til sit køkken, er der nogle ting at tage højde for. Der er nemlig en stor forskel fra, hvordan en kniv føles i en hånd. Den kan føles for tung eller for let, lang eller kort, og der findes ligeledes et væld af forskellige slags knive til forskellige formål. Med det helt rigtige knivsæt er det muligt at tage ens madlavning til nye højder, men det er vigtigt at huske på, at forskellige slags knive tjener til forskellige formål. Hos Knivblokken.dk er det desuden muligt at vælge mellem mange forskellige mærker, så man også har muligheden for at vælge et knivsæt, der passer til resten af servicen i ens køkken. På denne måde kan man både sikre sig et knivsæt med den rigtige funktionalitet, men også æstetik til køkkenet.
Fem typer knive, man ikke kan undvære
Et knivsæt indeholder alt fra 2 knive til hele 22 dele. Ved knive er princippet dog ikke altid ’’jo flere, desto bedre.’’ Det handler derimod i stedet om at finde de rigtige knive. Hvis man gerne vil have en masse muligheder for at tage nye udfordringer op i madlavningen, kan det være nødvendigt med en del slags knive. For den almene bruger er der dog primært fem slags knive, som er nødvendige: en urtekniv til små udskæringer, der benyttes i hverdagen. En santoku, der er ideel til grøntsager, idet den er kortere end en kokkekniv, men er tungere mod spidsen. Derfor ligger den bedre i hånden, når man skal hakke meget. Universalkniven, der tjener til stort set alle formål. Denne slags kniv er et godt redskab til det travle hjem, hvor der ikke nødvendigvis er tid til at bruge mange slags knive i madlavningen. Så er der kokkekniven, som bestemt er uundværlig i mange køkkener. Den er nemlig kniven til større udskæringer af for eksempel kød. Til sidst er der brødkniven, som er en nødvendighed i langt de fleste hjem til morgenbrødet og mange andre lejligheder.