Fra boligdrøm til virkelighed

Fra boligdrøm til virkelighed

Fra boligdrøm til virkelighed er ikke blot titlen på et kendt dansk tv-program, men også titlen på denne artikel, som er spækket med gode tips til at gøre ens store boligdrøm til virkelighed. Uanset om du drømmer om at flytte for dig selv, eller om du gerne vil flytte i en større og nyere bolig

Fra boligdrøm til virkelighed er ikke blot titlen på et kendt dansk tv-program, men også titlen på denne artikel, som er spækket med gode tips til at gøre ens store boligdrøm til virkelighed. Uanset om du drømmer om at flytte for dig selv, eller om du gerne vil flytte i en større og nyere bolig med din udkårne og evt. barn, så skal du tro på, at der er håb forude.

I denne guide forklarer vi processen, fra drøm til virkelighed, med fire trin. Du må ikke gå glip af vores guldkorn, hvis du er bange for, at din boligdrøm forbliver en drøm.

Drømmen er der – men hvad med pengene?

Det er sundt at drømme, men man er nødt til også at være realistisk, da man naturligvis ikke kan købe et stort liebhaverhus ved vandet, hvis man kun har et par millioner at gøre godt med. Derfor går vores første tip på at undersøge, hvor mange penge man kan købe bolig for.

Det er takket være internettets mange muligheder overraskende let at finde svar på, hvad man kan købe bolig for. Med udgangspunkt i din månedlige indkomst, egen opsparing og evt. gæld kan du nemlig nemt beregne dette. Dette kan du gøre på www.al-bank.dk/privat/bolig/boligberegnere/hvad-kan-jeg-koebe-bolig-for/, som har stillet en online låneberegner til rådighed for både kunder og ikke-kunder.

Boligsøgning kan være en jungle

Boligsøgning kan være, men behøver ikke nødvendigvis at være, en jungle.

Mangler du overblik og indsigt i boligmarkedet, så opfordres du til at alliere dig med en købermægler, som kan lede dig på rette vej. Ingen kender boligmarkedet lige så godt som områdets ejendomsmæglere, hvorfor det er sund fornuft at hyre en mægler. Dette er naturligvis forbundet med visse udgifter, men de penge vil som regel være givet godt ud, hvis man lykkes med at finde sin drømmebolig.

Slå koldt vand i blodet i en forhandlingssituation

At din drømmebolig er udbudt til 3,2 mio. kr. er ikke ensbetydende med, at du skal give 3,2 mio. kr. Det er i hvert fald en god idé at forsøge at presse prisen ned, da man som regel kan få et mindre afslag. Jo længere tid boligen har været til salg, desto nemmere er det typisk at forhandle om prisen. Dermed ikke sagt, at du kan tage et større afslag som en selvfølge.

De fleste boligkøbere har held med at få et afslag på mellem 3 og 10 % af boligens oprindelige pris. Ergo kan det bestemt betale sig at indgå en forhandling.

Boligen er på plads – nu skal den indrettes

Den hårde og nervepirrende del er nu slut – nu starten den sjove del.

En bolig kan ikke betegnes som et hjem, før det er indrettet med personlige møbler, billeder og andet dekorativt. Drømmer du om et hyggeligt og intimt hjem, så vil det foruden møbler og lamper være oplagt for dig at investere i en gaspejs til stuen. Skal du sætte prikken over i’et på din boligindretning, så find en gaspejs her og skru op for hyggen.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel