Giv dit hjem nyt liv med en flot gang maling

Giv dit hjem nyt liv med en flot gang maling

Som de fleste boligejere er klar over, så har rummenes forskellige farver en væsentlig betydning for hjemmets visuelle udtryk og dermed også dets personlighed. Hvis hjemmet trænger til fornyelse og et æstetisk løft, er det således bare med at gå i krig med malingen. Hvis du ikke har den store erfaring på området, kan det

Som de fleste boligejere er klar over, så har rummenes forskellige farver en væsentlig betydning for hjemmets visuelle udtryk og dermed også dets personlighed. Hvis hjemmet trænger til fornyelse og et æstetisk løft, er det således bare med at gå i krig med malingen. Hvis du ikke har den store erfaring på området, kan det være lidt svært at vide, hvordan man skal gribe projektet an. Hvis du læser med her, kan du forhåbentlig blive en smule klogere på det malerarbejde, der foregår inden døre.

 

Indendørs malerarbejde – fornuftige råd

Den rette maling er grundforudsætningen for det forestående malerarbejde, og det kan ofte være en langsommelig proces, når man skal beslutte sig for de rigtige kvaliteter og den flotteste nuance. Farvehandlernes enorme udvalg gør heller ikke beslutningsprocessen meget lettere. Start derfor indkredsningen i god tid, og kig også på malingens kemiske sammensætning samt forskellige egenskaber ved enten mat eller blank maling. Når den ønskede maling er fundet, og du skal give dig i kast med at male loft og vægge indendørs, er det en god idé, hvis du følger en nogenlunde fast arbejdsproces.

Allerførst skal du rydde pågældende rum så vidt muligt, og derefter skal du dække flader med afdækningspap og/eller malertæpper. Møblerne stilles i rummets midte og dækkes med plastic. Vask derefter væggene grundigt ned – så har du et optimalt lærred at starte på. Malertape er din gode ven, og det skal efterfølgende bruges til at dække lister, paneler og stikkontakter. Sørg også for at spartle huller og revner for et jævnt resultat. Når malerarbejdet til sidst går i gang, er det fornuftigt, hvis du i første omgang maler kanterne med en pensel, før du starter med rullen. Sommetider kan malearbejdet være vanskeligt at udføre selv, hvorfor det kan være gavnligt med professionel hjælp fra en maler. Er du interesseret, kan du med fordel tage kontakt til Malercentret for et uforpligtende tilbud på indendørs malerprojekter.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel