Hvorfor er søvn vigtigt for vores sundhed?

Hvorfor er søvn vigtigt for vores sundhed?

Vi har alle hørt det. ”Sov X antal timer om natten, og du vil opleve X antal positive ændringer i dit liv”. Men hvorfor er søvn egentlig så vigtigt? Her får du 3 forklaringer på, hvordan en sund søvnrytme er med til at gøre os sundere. Kroppen får lov til at restituere Når vi får

Vi har alle hørt det. ”Sov X antal timer om natten, og du vil opleve X antal positive ændringer i dit liv”. Men hvorfor er søvn egentlig så vigtigt? Her får du 3 forklaringer på, hvordan en sund søvnrytme er med til at gøre os sundere.

Kroppen får lov til at restituere

Når vi får den søvn vi har brug for, giver vi også kroppen de bedste forudsætninger for at restituere og genopbygge sig selv. Det er vigtigt for, at vi kan fungere optimalt dagen efter. Det er forskelligt hvor meget søvn vi bør stræbe efter at få hver nat, men voksne bør som udgangspunkt sove 7-9 timer hver nat.

Søvn styrker vores immunforsvar

Når vi får nok søvn, styrker det vores immunforsvar. Omvendt kan det svække vores immunforsvar hvis vi får for lidt søvn. Det skyldes, at kroppen ikke producerer tilstrækkeligt mange af de stoffer, der er gavnlige for vores immunforsvar.

Man kan selv gøre meget for at opnå gode vaner ift. søvn. Det er bl.a. vigtigt at rummet du sover i er helt mørkt. Derfor bør du anskaffe dig nogle gode gardiner, der kan lukke lyset helt ude. Du kan finde de helt rigtige gardiner, hvis du f.eks. får besøg af en Gardinbus.

Søvn styrker din koncentration

God søvn styrker din koncentration og din produktivitet. Hjernen fungerer allerbedst når den er veludhvilet. Ligesom resten af kroppen bruger hjernen natten til at restituere. Vil du føle dig frisk og have noget ud af din dag, er det derfor vigtigt at fokusere på at få sovet godt i løbet af natten. De færreste mennesker har lyst til at gå rundt med nedsat energiniveau og føle sig trætte og uoplagte. Manglende koncentration har mange konsekvenser. Du kan risikere at præstere dårligere på arbejdet, være mindre opmærksom i trafikken og være mere irritabel.

Redaktion
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply