Find det rigtige hegn til haven

Find det rigtige hegn til haven

At have et flot hegn rundt om sin have er en god løsning for mange husejere. Det øger privatlivets fred, så naboerne ikke kan kigge ind, og hvis du har en hund, kan du også trygt lukke den ud i haven, velvidende at den ikke kan løbe væk. Samtidig har nogle hegn også en lydafdæmpende

At have et flot hegn rundt om sin have er en god løsning for mange husejere. Det øger privatlivets fred, så naboerne ikke kan kigge ind, og hvis du har en hund, kan du også trygt lukke den ud i haven, velvidende at den ikke kan løbe væk.

Samtidig har nogle hegn også en lydafdæmpende effekt, hvis du fx bor tæt på en trafikeret og støjende vej. Endelig kan hegn bruges til at lave små hyggekroge i haven.

Men hvilket slags hegn, skal du så vælge? Der findes nemlig mange forskellige slags, som alle har fordele og ulemper.

Træhegn er flot men kræver vedligehold

Et populært valg når der skal vælges hegn til haven, er et hegn af træ. Typisk er der tale om fyrretræ, som er blevet trykimprægneret, for at beskytte det mod udefrakommende faktorer som fx svamp og insekter. Et træhegn kan både bruges, som det er, eller males i en valgfri farve.

Et træhegn kræver dog lidt vedligehold. Det skal helst overfladebehandles hvert år, for at sikre, at det forbliver flot.

Man kan også vælge et hegn af grundmalet træ, som ikke er trykimprægneret. Disse typer hegn kræver dog markant mere vedligehold, da de jævnligt skal rengøres.

Vedligeholdelsesfrit hegn

Vil du have et vedligeholdelsesfrit og samtidig flot hegn, bør du se nærmere på et komposithegn. Et komposithegn består af en blanding af træ, genanvendt plastik og bindingsmateriale. Det giver nogle brædder, som stort set intet vedligehold kræver, og som kan holde i op til 25 år. En enkelt vask i ny og næ er som regel nok til at holde hegnet pænt året rundt.

Et komposithegn er desuden nemt at samle og kan forkortes både i toppen og på langs, så det passer til lige præcis din have.

Et komposithegn er særligt velegnet til nye, moderne huse eller renoverede parcelhuse.

Redaktion
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply