Inspiration til valg af sofa

Inspiration til valg af sofa

En velindrettet dagligstue er noget af det vigtigste i et hjem. Det er her, man kan se en god film, hygge med familien, tage en middagslur eller smække benene op efter en lang arbejdsdag. Hvis stuen skal have den rigtige atmosfære, skal den være godt indrettet. Ofte kan det dog være svært at regne ud,

En velindrettet dagligstue er noget af det vigtigste i et hjem. Det er her, man kan se en god film, hygge med familien, tage en middagslur eller smække benene op efter en lang arbejdsdag. Hvis stuen skal have den rigtige atmosfære, skal den være godt indrettet. Ofte kan det dog være svært at regne ud, hvad der skal til for at få stuen til at fungere både æstetisk og praktisk. I denne guide stiller vi skarpt på sofaen. Læs videre, og find inspiration til valg af lige præcis den sofa, der vil fuldende husets dagligstue.

Modulsofa, hjørnesofa eller sofa med chaiselong?

En af grundende til, at det kan være svært at vælge en sofa til stuen, er, at sofaer findes i så mange forskellige varianter. En af de modeller, der er meget oppe  i tiden, er en såkaldt modulsofa. Modulsofaer er fremstillet med fokus på lækkert design og høj siddekomfort. Men det, der gør modulsofaer populære, er primært, at de kan sammensættes på mange forskellige måder. Der er rigtigt mange kombinationsmuligheder, når det kommer til størrelse, farve og materiale, og det giver dig frihed til at skræddersy en sofa efter dine ønsker og behov.

Et alternativ til modulsofaen er en hjørnesofa. En af hjørnesofaens største kvaliteter er dens størrelse. Hjørnesofaen kan rumme hele familien på én gang, og dermed er denne type sofa helt ideel for familiehygge. En hjørnesofa giver dig desuden mulighed for at udnytte pladsen i stuen optimalt ved at placere den i et af rummets hjørner. Men den kan også være med til at skabe en lille, aflukket sofagruppe ude midt i rummet. Afhængigt af, hvor meget plads man har i stuen, kan man vælge enten at lade sofaen følge rummets vægge eller at lade sofaen danne sit eget lille rum.

I samme boldgade som hjørnesofaen finder vi en sofa med chaiselong, som er blevet meget populær gennem de seneste år. Chaiselongen kan bruges til at indrette ekstra siddepladser, hvis du har gæster på besøg. Hvis du er alene, er chaiselongen perfekt til at strække benene efter en lang arbejdsdag eller at restituere med en god middagssøvn. Chaiselongsofaer er praktiske, men også meget elegante, og de passer perfekt ind i den stilrene stue. De kan fås både med og uden nakkestøtte, så det handler bare om at gøre sig klart, hvad man er på udkig efter, så findes der garanteret en chaiselongsofa, der opfylder behovet.

Se også: Inspiration og vejledning til valg af sofa her

Farver er in

Det har i lang tid været minimalismen, der har domineret de danske køkkener, badeværelser og stuer. Diskrete møbler i sorte, hvide og grå nuancer har været foretrukket, og det har været et generelt ideal, at møbler ikke gør for meget væsen af sig. På det seneste er der imidlertid også opstået en modsatrettet trend, som sætter fokus på farver. Mange designere er begyndt at producere sofaer og lænestole i farver som mintgrøn, sennepsgul, turkisblå. Sofaer i disse farver er ofte fremstillet i et retro design, som bryder med den moderne stil, der ofte er gennemgående i danske stuer.

En retro sofa i en flot farve er et fantastisk frisk pust til stuen, og dens bidrag til den samlede æstetik gør stuen til et behageligt rum at opholde sig i. De farvede sofaer kan sagtens stå alene i rummet, men de kan også suppleres med eksempelvis lænestole i et lignende design, så du opnår en hel lille sofagruppe. Den perfekte stue opstår i samspillet mellem komfort og æstetik, og med en sofa i en velvalgt farve er du godt på vej til den fuldendte dagligstue.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel