Sådan finansierer du en varmepumpe

Sådan finansierer du en varmepumpe

Ønsker du en bedre og økonomisk opvarmning af dit hjem? En varmepumpe er både en billig, driftssikker og nem opvarmningsmetode, som kan spare dig mange penge på din varmeregning. Men – varmepumper er en dyr investering, så hvordan får du råd? Få råd til billigere varme med tilskud Energistyrelsen har indført et tilskud, som du

Ønsker du en bedre og økonomisk opvarmning af dit hjem? En varmepumpe er både en billig, driftssikker og nem opvarmningsmetode, som kan spare dig mange penge på din varmeregning. Men – varmepumper er en dyr investering, så hvordan får du råd?

Få råd til billigere varme med tilskud

Energistyrelsen har indført et tilskud, som du kan søge, hvis du ønsker at skifte fra eksempelvis olie- eller gasfyr til varmepumpe. Tilskuddet, som du kan søge i Bygningspuljen, trådte i kraft 15. oktober og skal løbe frem til 2026.

I 2020 var der afsat omtrent 245 mio. kr. til Bygningspuljen. Allerede indenfor 14 dage var de penge delt ud til de ansøgere, der havde ansøgt om et tilskud til energiforbedringer på deres boliger.

 

I 2021 åbner Bygningspuljen igen op for ansøgninger. En mulighed er derfor, at du kan ansøge om et tilskud til varmepumpe via Bygningspuljen. En anden mulighed er at finansiere varmepumpe med et lån. Sørg for at sammenligne flere lånetilbud, så du er sikker på at få en god pris.

Forhøjet håndværkerfradrag

Regeringen er netop i gang med at forhandle Finanslov, hvor forslaget om et forhøjet håndværkerfradrag er oppe. Lige nu er håndværkerfradraget på 12.500 kr. pr. person over 18 år i en husstand. Med et forhøjet håndværkerfradrag vil dette beløb komme op på 25.000 kr. pr. person over 18 år i husstanden.

Hvis du ikke har mulighed for at få tilskud fra Bygningspuljen, kan du derfor undersøge dine muligheder for at trække håndværkerfradraget fra i skat. Den nye Finanslov plejer at være klar i december, og du kan derfor med fordel vente og se, hvor stort fradraget bliver i 2021.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply