Sådan slipper du af med flisepesten

Sådan slipper du af med flisepesten

Flisepest er noget, som mange danskere døjer med på deres terrasser og i indkørsler. Dog kan du med en professionel fliserens komme din flisepest til livs. Flisepest pynter ikke ligefrem på helhedsindtrykket af din bolig så ved at få en fliserens og få flisepesten fjernet, kan du gøre din ejendom langt mere attraktiv. Dels fordi

Flisepest er noget, som mange danskere døjer med på deres terrasser og i indkørsler. Dog kan du med en professionel fliserens komme din flisepest til livs. Flisepest pynter ikke ligefrem på helhedsindtrykket af din bolig så ved at få en fliserens og få flisepesten fjernet, kan du gøre din ejendom langt mere attraktiv. Dels fordi den bliver pænere at se på for dig selv, men hvis du f.eks. står i den situation, at du inden for kort tid skal sælge din bolig, er dette altså også noget, der kan få din bolig til at stige i værdi.

Hvad er flisepest?

Flisepest er lav og findes i mere end 900 forskellige arter i Danmark. Det trives bedst og forekommer oftest, hvor der er fugtigt og begrænset sollys. Derfor ses det oftest på belægninger ved nordsiden af et hus, hvor der som regel er mindst sol. Lav har ingen rødder eller behov for fast vandtilførsel, og derfor kan det gro steder, hvor almindelige planter hurtigt ville give op.

Flisepest viser sig oftest i form af gråhvide pletter på fliserne. Farven kan variere lidt, alt efter hvilken type lav der er tale om.

Sådan fjernes flisepest

Den mest effektive og langtidsholdbare måde at fjerne flisepest på er ved at foretage en fliserens. Fliserens udføres med en speciel maskine, som er skånsom overfor fliserne. Fliserensen fjerner først og fremmest al uønsket belægning ovenpå fliserne. Herefter foretages en dybdegående desinficering, som fjerner dybereliggende alger, som også er med til at modvirke fremtidige belægninger på fliserne. Da sandet mellem fugerne ofte bliver skyllet op i processen, vil der som regel være behov for en ny opfyldning af sand mellem fugerne.

Et par dage efter rensningen, anbefales det, at man får imprægneret fliserne, så levetiden på de nye pæne og rene fliser forlænges, og du slipper dermed også for fremtidig og besværlig vedligeholdelse af fliserne.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel