3 gode råd som kan forbedre din økonomi

3 gode råd som kan forbedre din økonomi

De fleste kender følelsen af, at der ikke helt er penge nok til at købe de ting eller oplevelser som man har lyst til. Der findes dog en række af forskellige ting som du selv kan gøre for at finde mere luft i økonomien. I denne artikel kan du finde de 3 bedste råd til,

De fleste kender følelsen af, at der ikke helt er penge nok til at købe de ting eller oplevelser som man har lyst til. Der findes dog en række af forskellige ting som du selv kan gøre for at finde mere luft i økonomien. I denne artikel kan du finde de 3 bedste råd til, hvordan du overraskende hurtigt er i stand til at finde flere penge i dit månedlige budget.

Gennemgå de seneste 3 måneders kontoudtog

Selvom luksusfælden er et tv-program i reality-genren, er der flere elementer som man kan og bør implementere direkte i sin egen privatøkonomi. Det første element er at danne sig et overblik over sin økonomi og se tilbage på kontoudtog fra de seneste 3-6 måneder. Herefter opdeler du dine udgifter i kategorier såsom bolig, forsikringer, mad, diverse og fornøjelser.

For langt de fleste vil man overraskende hurtigt kunne se et mønster tegne sig, der ikke er det samme som ens egen hidtidige opfattelse sin økonomi. Mange små udgifter løber ofte op i store beløb og fornøjelses- og diverse kontoerne vil udgøre en stor del af de månedlige udgifter. Gennem udførslen af dette første gode råd får man øjnene op for, hvordan økonomien i virkeligheden ser ud og danner grundlag til at gå videre til råd nummer 2.

Fjern de omkostninger som ikke skaber glæde for dig

Med udgangspunkt i gennemgangen af kontoudtogene fra de seneste 3 måneder vil man tænke tilbage på alle de oplevelser og ting som der er brugt penge på. Naturligt vil nogle associeres med en glædes-følelse, hvor andre bliver tænkt tilbage på som spild af penge. Denne tankegang skaber et ideelt grundlag for fremadrettet at lægge et budget, hvor der skæres kraftigt ned på de udgifter som ikke associeres med nogen glæde.

Ved at skære ned på disse udgifter vil det automatisk frigive plads i økonomien, hvilket med det samme kan dække de behov for køb af ting eller oplevelser som vi ellers ikke ville have haft råd til. At måle glæden ved sit forbrug er også et fornuftigt element til brug ved prioritering. Hvis du står mellem flere valgmuligheder for oplevelser, så vælg den som skaber mest glæde for dig.

Lav en sammenligning på dine lån

Det tredje råd indebærer at kigge på sin gældspost over de seneste måneder. Det er helt naturligt at låne penge på kort sigt, men hvis man ikke har fuld kontrol over dette, kan det medføre en gældspost som er langt højere end den kunne være. Af den grund anbefales det at sammenligne sine nuværende lån online her, så du kan finde ud af om du betaler for meget for dine kviklån og vil kunne skabe mere økonomisk frihed ved omlægning eller indfrielse.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel