Hvad skal du gøre efter et dødsfald?

Hvad skal du gøre efter et dødsfald?

Efter et dødsfald kan der være mange ting at tænke på. Det hele kan naturligvis virke meget uoverskueligt. Det er en sørgelig tid, så det kan være svært at fokusere på alt det praktiske og juridiske, som skal håndteres derefter. Men ikke desto mindre, er der nogle ting, som er nødt til at blive ordnet.

Efter et dødsfald kan der være mange ting at tænke på. Det hele kan naturligvis virke meget uoverskueligt. Det er en sørgelig tid, så det kan være svært at fokusere på alt det praktiske og juridiske, som skal håndteres derefter. Men ikke desto mindre, er der nogle ting, som er nødt til at blive ordnet. Men hvad skal du præcis stille op i sådan en situation, og hvad er vigtigt at få klaret?

Kontakt en bedemand

Som noget af det første, skal der kontaktes en bedemand. En bedemand kan hjælpe dig med alt det praktiske såsom at kontakte kirken, præsten og kordegnen. Desuden henter de den afdøde i kiste hvad end dødsfaldet sker i hjemmet, på hospitalet eller noget helt tredje. De kan hjælpe dig med alle de spørgsmål på området, som du ikke kender svaret på selv.

Tømning af dødsbo

Den afdødes hjem skal også tømmes på et tidspunkt. Det kan være rigtig svært for nogle, mens andre ser det som noget, der bare hurtigt skal overstås. Lige præcis denne opgave kan du altid tage lidt i dit eget tempo. Hvis du slet ikke kan overskue selv at tømme hjemmet, kan du også få nogle ude fra til at varetage denne opgave. Der findes folk, som går professionelt til opgaven og ordner alt det, du ikke selv kan overskue i situationen. Hvis I gerne vil klare det selv, så vær sammen om det og mærk efter, hvad I har brug for. Skal det hurtigt overstås? Eller skal I have tid og ro til at klare opgaven? Det er meget forskelligt, hvordan folk har det med det.

Tøj til den afdøde

Inden begravelse skal du og de andre nærtstående vælge noget tøj til den afdøde. Det kan enten være et sæt, som vedkommende tit gik i eller noget, som den afdøde bar på en stor dag i hans/hendes liv.

Redaktion
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply