Jack the Ripper – berømt uden at være kendt

Jack the Ripper – berømt uden at være kendt

Er du en af dem, der er fan af podcasts og dokumentarer om mordere og kriminelle, så har du med stor sandsynlighed hørt om Jack the Ripper mindst en håndfuld gange. Ja, selv hvis du ikke er fan af ovenstående, så er chancen for, at du har hørt det makabre navn før ganske stor. Jack

Er du en af dem, der er fan af podcasts og dokumentarer om mordere og kriminelle, så har du med stor sandsynlighed hørt om Jack the Ripper mindst en håndfuld gange. Ja, selv hvis du ikke er fan af ovenstående, så er chancen for, at du har hørt det makabre navn før ganske stor. Jack the Ripper er nemlig navnet på en af de mest berømte seriemordere nogensinde.

Hvem er Jack the Ripper?

Jack the Ripper var en engelsk seriemorder, der mellem august og november 1888 huserede i det østlige London-område, Whitechapel. Inden for dette tidsrum nåede han på bestialsk vis at dræbe mindst fem kvinder, der alle var prostituerede og formodentlig i gang med at betjene kunder på gaden.

Ligheden på de fem mords fremgangsmåde var det, der i første omgang understregede, at der var tale om den samme blodtørstige gerningsmand. Ved hvert mord var offerets hals skåret over, og resten af kroppen var lemlæstet især ved mave- og underlivsregionen. I flere tilfælde var indvoldene taget ud og hængt over venstre skulder. Der er dog ét offer, der skiller sig ud fra de resterende fire – på den værst tænkelige måde. Hans femte og sidste officielle offer blev nemlig ikke fundet på gaden men i sin seng, og i en endnu værre, parteret tilstand end de foregående tilfælde.

Historien bag det drabelige navn

Jack the Rippers måde at dræbe på passer utrolig godt til hans navn. Navnet er dog ikke noget, offentligheden har døbt ham på baggrund af hans makabre drabsmetode. Lokalbefolkningen i Whitechapel-området døbte ham først “Den blodige dæmon”, der tydeligt refererer til den absurde blodmængde hans dæmoniske voldshandlinger udgød. Jack the Ripper er derimod et selvdøbt navn.

Torsdag 27. september 1888 skrev en anonym person et brev til et nyhedsbureau, hvori han gav sig til kende som og underskrev med navnet “Jack the Ripper”. Et navn, der for altid vil blive husket. I dette brev gav han også offentligheden et indblik i sit motiv og sine foretrukne ofre, som var “ludere” – prostituerede, som han med egne ord “ikke ville holde op med at sprætte op, før han blev fanget”.

Kender man Jack the Rippers identitet?

En af grundene til at Jack the Ripper i dag er så berømt, er måske at finde i det faktum, at ingen kender hans sande identitet. I hvert fald ikke med sikkerhed. Der har dog gennem tiden været mange mistænkte, blandt andet en lærer, der senere begik selvmord, en psykisk syg, polsk barber og en russisk vaneforbryder. Der var dog ingen beviser til at knytte nogen af dem til mordet, så mistanken blev aldrig til andet end spekulationer.

Jack the Ripper efterlod nemlig ikke et eneste spor, der kunne knytte en bestemt person til pseudonymet og de mange drab. Men under et soveværelsesgulv i et hus i Liverpool blev der i 1992 fundet en dagbog, der eftersigende skulle afsløre identiteten på personen bag det berømte navn. Denne dagbog skulle eftersigende indeholde detaljerede beskrivelser af fem kvindemord i London samt et i Manchester. Dagbogens angivelige forfatter, en velhavende bomuldsforhandler ved navn James Maybrick, afslører sig selv og underskriver “Med venlig hilsen, Jack the Ripper”. Han er derfor nu den hovedmistænkte i sagen, der trods dens 134 år gamle alder stadig er åben.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply