Strukturer dine opgaver og få begrænset overspringshandlingerne

Strukturer dine opgaver og få begrænset overspringshandlingerne

Synes du nogle gange, at du udsætter dine opgaver lidt for længe, fordi der er mange andre ting, der trækker? Her kan du få tips til at få styr på overspringshandlingerne. Overspringshandlinger kan opstå af mange årsager. Måske er den opgave, du er ved, ikke specielt spændende eller motiverende for dig, eller også var du

Synes du nogle gange, at du udsætter dine opgaver lidt for længe, fordi der er mange andre ting, der trækker? Her kan du få tips til at få styr på overspringshandlingerne.

Overspringshandlinger kan opstå af mange årsager. Måske er den opgave, du er ved, ikke specielt spændende eller motiverende for dig, eller også var du lige i gang med noget andet, som bare gav bedre mening for dig. Ikke desto mindre er der nogle ting, der skal færdiggøres, og når først du får gjort det, kan du altid vende tilbage til det, du havde gang i før. Det kan give en dejlig følelse af succes at gennemføre sine opgaver i tide.

Læg en plan – og overhold den

Hvis du virkelig kæmper med at holde motivationen oppe og ønsker at droppe overspringshandlingerne, kan det være, du skal have lagt en plan. Hvis du ikke før har været vant til at sætte dine opgaver i skema, kan det måske virke lidt voldsomt for dig, men ikke desto mindre kan det fungere rigtig godt for nogle – så måske det også gør det for dig.

Tit kan det uoverskuelige ligge i, at vi ikke ved, hvor vi skal starte eller hvilken opgave, der skal komme først. Laver du en to-do liste for dagen – eller måske endda ugen – så er du ovre den svære del først. Det giver dig en idé om, hvad du skal nå, og du kan endda prioritere den, så de vigtigste opgaver bliver gjort først.

Drop ikke pauserne helt, men strukturer dem

Der kan være fordele ved at tage små pauser, problemet opstår hvis pauserne tager overhånd, eller hvis du simpelthen aldrig kommer i gang. En måde at løse dette er ved at give dig selv en tidshorisont for dine pauser. Det kan eksempelvis være, du arbejder 40 minutter og så holder en pause på 10 minutter, hvor du laver, hvad du har lyst til.

En pause giver fornyet energi og mere overskud mentalt, og måske kommer idéerne til dig, mens du laver noget andet for en kort rum tid. Der findes mange gode online spil som f.eks. Sweet Bonanza spil og underholdning til din telefon, som kan bruges til en hurtig pause. Står du overfor et besværligt problem, så kan en 10 minutters pause hjælpe en del til at få nye ideer.

Fælles for overspringshandlinger er typisk, at man får dårlig samvittighed over at lave dem, men med en planlagt pause er det ikke tilfældet, for her ved du, at det er meningen, du ikke skal lave noget – og det kan godt give pote på den lange bane, når du oplever resultatet af lang tids effektivt arbejde med gode pauser.

Spil ansvarligt | Minimum 18 år. StopSpillet: 70 22 28 25 | ROFUS.nu | Regler og vilkår gælder

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply