Kom i gang med løbetræning med din hund

Kom i gang med løbetræning med din hund

En god grund til at købe hund er, at man for alvor kan komme i form med denne. Hunden kan blive din trofaste løbemakker, som aldrig har dårlige undskyldninger for ikke at komme med på løbetur, som nogle af dine venner måske har. Og du ved også, at hunden skal ud og gå i det

En god grund til at købe hund er, at man for alvor kan komme i form med denne. Hunden kan blive din trofaste løbemakker, som aldrig har dårlige undskyldninger for ikke at komme med på løbetur, som nogle af dine venner måske har. Og du ved også, at hunden skal ud og gå i det mindste, så når du skal afsted, kan du ligeså godt tage løbeskoene på. I dette indlæg får du tips til, hvordan du kommer i gang med løbetræningen med din hund.

 

Sådan starter du

Det første, du skal starte med, er at træne lydighed. Din hund skal have disciplin, så du blandt andet kan kalde hunden til dig. Det går ikke, at hvis hunden ser en gnaver eller en kat, at den løber fra dig. Det gælder, både hvis du løber med eller uden snor. For med snor, vil den kunne rive dig omkuld, og så er det ikke en rar løbetur. Det skal heller ikke være sådan, at den skal tisse hele tiden, som du også skal lære den.

 

Du bør øve hunden på, at den skal være i snor, da den heller ikke må løbe frit overalt. Det anbefales, at du bruger en alminelig snor og ikke en rulleline. Afstanden mellem dig og hunden skal være omkring 1-1,5 meter – alt afhængigt af hundens størrelse. Det er vigtigt, at det er behageligt for dig og hunden, når I løber. Man kan også få et løbebælte, hvor du ikke skal holde i snoren i mens, og du dermed har hænderne fri til at løbe.

 

Det næste er at træne hunden til at løbe ved din side, så den ikke løber bag eller foran dig. Du skal helst heller ikke komme til at rive for meget i hundens hals eller ryg, når I løber, da det kan give vrid og dårlige stillinger for den. Forsøg i den forbindelse også at træne mest i skovområder eller andre steder, hvor der er blødt underlag. Det er det bedste for hundens trædepuder, som skal vende sig til at løbe. Når den så har vænnet sig mere til det, kan du tage den med på asfalt.

 

Husk god næring til en løbetur

Det gælder både for dig og hunden. Der findes masser af hundefoder, som er rig på alt det næring, som en hund skal have. Men man må også gerne hygge om hunden. Det skal du huske. Så når hunden kommer hjem fra en løbetur, kan du så forkæle den med en snack eller hundelegetøj. Se mere her.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel