Oplevelser i Roskilde for alle Roskilde er en by i Danmark, der er bedst kendt for sin domkirke og Roskilde Festival, som er en af de største musikfestivaler i Europa. Der er dog meget mere at se og lave i Roskilde end blot disse to attraktioner. Hvis du er interesseret i historie, er der flere

Oplevelser i Roskilde for alle

Roskilde er en by i Danmark, der er bedst kendt for sin domkirke og Roskilde Festival, som er en af de største musikfestivaler i Europa. Der er dog meget mere at se og lave i Roskilde end blot disse to attraktioner. Hvis du er interesseret i historie, er der flere museer i byen, som vil interessere dig, herunder Vikingeskibsmuseet og Museet for Moderne Kunst. Der er også masser af grønne områder at udforske, herunder Roskilde Skov og Klejtrup Sø. Og hvis du er på udkig efter lidt spænding, kan du besøge forlystelsesparken Tivoli Gardens eller sejle i kajak på fjorden. Læs mere om de mange oplevelser i Roskilde her.

Masser af oplevelser for hele familien i Roskilde

Roskilde ligger på Sjælland i Danmark og har lidt over 46.000 indbyggere. Byen er mest kendt for sin rolle i Danmarkshistorien, samt for sine to berømte vartegn: Roskilde Domkirke og Roskilde Slot. Hvis du er interesseret i historie, skal du huske at besøge Roskilde Domkirke, som indeholder gravstederne for 38 danske konger og dronninger og mange af Skandinaviens gamle monarker. Du kan også lære om byens vikingetider på Vikingeskibsmuseet, som viser fem rekonstruerede vikingeskibe fra det 9. og 10. århundrede.

Er du til kunst – Så skal Roskilde være din næste destination 

Roskilde er en by beliggende på Sjælland i Danmark. Den er hjemsted for en række museer, bl.a. Roskilde Bymuseum og Roskilde Kunstmuseum. Vikingehøjene er et af byens mest berømte vartegn og stammer fra jernalderen og den tidlige vikingetid. Jellingstenene, som mindes kong Harald Blåtands forældre Gorm og Tyra og den deraf følgende kristning af Danmark, ligger også i Roskilde. Byens cykelstienetværk dækker alle dele af Roskilde, hvilket giver hurtig og nem adgang for cyklister gennem byen. Oplevelser i Roskilde omfatter museumsbesøg, udforskning af vikingehøjene og cykling langs cykelstierne.

Redaktion
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply