Solcelleanlæg: det skal du være opmærksom på

Solcelleanlæg: det skal du være opmærksom på

Overvejer du et solcelleanlæg, er der flere ting, som skal overvejes, inden du investerer et stort beløb i anlægget. Derfor har vi forsøgt at samle det hele et sted, så du herunder kan blive klogere på, hvilke ting du skal være opmærksomme på! Vælg anlægget med højst effektivitet Der findes flere forskellige typer af solceller,

Overvejer du et solcelleanlæg, er der flere ting, som skal overvejes, inden du investerer et stort beløb i anlægget. Derfor har vi forsøgt at samle det hele et sted, så du herunder kan blive klogere på, hvilke ting du skal være opmærksomme på!

Vælg anlægget med højst effektivitet

Der findes flere forskellige typer af solceller, og derfor er det vigtigt, at du finder den type, som passer til dit behov. Et solcelle panel, som indeholder krystallinsk silicium, er de mest populære og udbredte typer. Disse typer findes uden ramme og er derfor også gode som glas i vinduer. Der findes to grupper af solceller med krystallinsk silicium – polykrystallinske solceller og monokrystallinske solceller. Begge typer opfylder forskellige behov, og derfor er det en god idé at spørge om hjælp fra fagmænd, som kan hjælpe dig med at finde den rette type.

Størrelsen på anlægget

Dernæst er det vigtigt, at du finder ud af, hvilken størrelse anlægget skal have. Som udgangspunkt har en familie med et enfamilieshus typisk et solcelleanlæg på 6 kW eller under. Derfor skal du også helst have et tag på 15 m² til 40 m² alt efter, hvor stort et solcelleanlæg du har behov for. Du skal altså også overveje, hvor stor en procentdel af dit elforbrug solcellerne skal dække, da dette også afhænger af størrelsen. Ender det med at anlægget producerer mere strøm, end du forbruger, så kan man sagtens sælge sin overskydende strøm til elselskaber. På den måde kan du altså tjene penge på din egen elproduktion, hvilket er en stor økonomisk gevinst. Sidst men ikke mindst skal du være opmærksom på, om dit tag er egnet til et solcelleanlæg. I nogle få tilfælde er anlægget nemlig for tungt for huset, da tagkonstruktioner har forskellige bæreevne. En god idé er at spørge en installatør om vejledning, hvis du er i tvivl!

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply