Til dig, der ikke ved hvilket trægulv, du skal vælge

Til dig, der ikke ved hvilket trægulv, du skal vælge

Skal du have valgt et gulv af træ til dit nye hjem, men er lidt usikker i forhold til hvilket gulv, du skal vælge? Det er helt forståeligt, da der findes et utal af forskellige slags trægulve. De findes i de fleste brune nuancer, forskellige træsorter og forskellige mønstre, som du kan vælge i mellem.

Skal du have valgt et gulv af træ til dit nye hjem, men er lidt usikker i forhold til hvilket gulv, du skal vælge? Det er helt forståeligt, da der findes et utal af forskellige slags trægulve. De findes i de fleste brune nuancer, forskellige træsorter og forskellige mønstre, som du kan vælge i mellem. – Og ofte i hele uoverskueligheden kan det være rart med et lille overblik over de overvejelser, du bør gøre dig inden din beslutning.

Holdbarheden

Alt efter hvilket trægulv, som du vælger, er det en god idé at vælge en træsort, som kan holde til slid. I en entré, hvor du ofte går frem og tilbage, kan der ofte forekomme belastninger på gulvet, hvorfor det måske er relevant at vælge et trægulv, som kan holde til en del belastning. I rum, hvor der ikke er så meget aktivitet, kan du også vælge en billigere træsort, som så måske ikke har lige så modtagelig overfor større belastning.

Vedligeholdelse

I din beslutning om trægulv kan du også overveje, hvor meget tid du gerne vil lægge i vedligeholdelse af trægulvet. Lakerede gulve behøver for eksempel mindre vedligeholdelse end olierede gulve, som skal have olie minimum én gang om året. Lakerede gulve, er også nemmere at tørre over, da overfladen ikke er rug, som sæbebehandlede gulve kan være, hvilke også kræver større vedligeholdelse. Til gengæld kan de andre gulve give et andet udtryk.

Nuance

Det er ikke sikkert, at du har tænkt over det før, men træsorter i gulve har også forskellige nuancer. Nogle er lyse, mens andre er mørke. Derfor kan du også overveje, om du i dit hjem ønsker et mørkt trægulv såsom merbau, kirsebær eller valnød eller lyst trægulv såsom ask, ahorn eller birk. Du kan eventuelt basere dine overvejelser på lysindfald i rummene og møbel farverne.

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply