Ting du ikke vidste om Aalborg

Ting du ikke vidste om Aalborg

Er du bosat i Aalborg, eller kommer du der bare tit? Så har du helt sikkert også besøgt Jomfru Ane Gade. Men hvor godt kender du egentlig Danmarks måske bedste festgade? Det kan du finde ud af lige her. Vi giver dig nemlig ting du ikke vidste om Aalborg og Jomfru Ane gade lige her.

Er du bosat i Aalborg, eller kommer du der bare tit? Så har du helt sikkert også besøgt Jomfru Ane Gade. Men hvor godt kender du egentlig Danmarks måske bedste festgade? Det kan du finde ud af lige her. Vi giver dig nemlig ting du ikke vidste om Aalborg og Jomfru Ane gade lige her. Det er sjove facts, som du kan dele med dine venner næste gang, I skal ned og have en øl i gaden.

Jomfru Ane Gade var først en gågade

Vidste du for eksempel, at Jomfru Ane Gade er én af Aalborg ældste gader. Den blev anlagt sidst i 1500-tallet, og den første restaurant på gaden blev åbnet af restauratør, Jørgensen Steffensen. Og nu undrer du dig måske over, hvorfor det var en restaurant, der åbnede, og ikke en bar? Jo, det er faktisk sådan, at gaden først og fremmest var tiltænkt som gågade og ikke festgade – vidste du måske det?

Fra Alabu til Aalborg

Har du før besøgt Aalborg, kommer det nok ikke bag på dig, at det er en forholdsvis gammel by. Men vidste du, at Aalborg faktiske er en af de allerældste byer i hele Danmark? For den er faktisk god nok. Byen blev grundlagt helt tilbage i år 1035 – dengang hed byen blot Alabu. Og beliggenheden ved Limfjorden var ikke helt tilfældig. Det er nemlig en yderst strategisk beliggenhed, der gjorde Aalborg til en fantastisk handelsby.

Aalborg satte fut under Ruben Søltofts karriere

Kender du den populære komiker, Ruben Søltoft? For langt de fleste vil svaret være ja, men vidste du også, at hans karriere faktisk begyndte i Gaden? Her optrådte han nemligpå Le Bar Bat på hjørnet af Strandvejen og Jomfru Ane Gade, hvor Mexi Bar i dag ligger. Det var altså lige her, at han kickstartede hans karriere.

Redaktion
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply