Gæsterne er inviteret på besøg, du har fundet på menuen, men mangler at finde den rette vin. Det kan ofte være svært at finde den rigtige vin, da der er mange forskellige på markedet. Du kan derfor læse mere her, hvordan du finder den rette vin. Forret og hovedret Når du vælger vin, skal du
Gæsterne er inviteret på besøg, du har fundet på menuen, men mangler at finde den rette vin. Det kan ofte være svært at finde den rigtige vin, da der er mange forskellige på markedet. Du kan derfor læse mere her, hvordan du finder den rette vin.
Forret og hovedret
Når du vælger vin, skal du altid tænke på, at maden og vinen ikke må ”overdøve” hinanden, men en fin balance skal ses. Sørg altid for, at vinen har været på køl – vinen må ikke være varm.
Valget af vinen afhænger af menuen. Til en forret, hvor der serveres mager fisk, vil et godt valg være en tør hvidvin. Hvis det er skalddyr, skal du i stedet for vælge en hvidvin, som er ikke dominerende. Hvis du vælger at servere krydret suppe til forret, skal du vælge en hvidvin, som ikke er for tør.
Et råd er til valg af vin til supper er, hvis suppen er meget krydret, må vinen ikke være tør. Det er en god tommelfingerregel.
Hvis du serverer lam til hovedret, skal du vælge en sød rødvin. Hvorimod ved servering af rødt kød, skal du vælge en kraftig og tør rødvin. Hvis du vælger svinekød, kan du både vælge mellem hvidvin og rødvin. Hvidvinen skal være mousserende, mens rødvinen skal være fyldig.
Dessert
Dessert har det ofte med at være søde og indeholde syre, hvis der er frugt i. Hvis du har lavet en dessert med meget frugt, skal du med fordel vælge en frugtig vin, som er med til at skabe en balance. Ligeledes kan du servere whisky, hvis du har lavet grillede bananer med is. Her går banan og whisky hånd i hånd.
Man siger ofte, at en dessertvin gerne må være en anelse sødere end desserten. Det hele afhænger af smag og behag, men det er et godt lille tip, hvis du står i en situation og er i tvivl.
Leave a Comment
Your email address will not be published. Required fields are marked with *