5 gode råd – Få styr på din virksomheds skatteproces

5 gode råd – Få styr på din virksomheds skatteproces

Skat kan være noget af en jungle at finde ud af som virksomhedsejer, og vil du undgå at modtage henvendelser og opringninger fra skattevæsenet, får du her 5 gode råd til, hvordan du bedst muligt får styr på virksomhedens skatteproces. Få et samlet overblik over lønudbetaling Ved et nyt års begyndelse, bør du sætte dig

Skat kan være noget af en jungle at finde ud af som virksomhedsejer, og vil du undgå at modtage henvendelser og opringninger fra skattevæsenet, får du her 5 gode råd til, hvordan du bedst muligt får styr på virksomhedens skatteproces.

Få et samlet overblik over lønudbetaling
Ved et nyt års begyndelse, bør du sætte dig for at planlægge din virksomheds behov og forhåbninger, samt hvor meget du ønsker at trække fra lønposten hver måned og derefter gå ud fra de tal.
Når du skal se mest fornuftigt på din likviditet, er det essentielt, at adskille din privatøkonomi med din virksomheds økonomi. På den måde kan du bedre holde styr på skatteregningen, når den opgøres i slutningen af året, og du undgår dermed at skulle tage fra opsparingen.

Skab en opsparing
Opsparing er vigtig i alle henseender, men typisk hvis der opstår nedgangsperioder i virksomheden. En god, stor og solid opsparing er vigtig, da du på den måde har mulighed for skatteplanlægning og altid er sikker på en likviditet i virksomheden.
Når du opsparer 100.000 kr., formår du at udskyde skatteindbetalingen med 34.000 kr. og kan i stedet investere disse penge i virksomheden.

Optimering af din skat
Du kan optimere din skat afhængig af din månedlige udbetaling til dig selv som privatperson. I tilfælde af at du ligger langt fra topskatten, som grænser op til omkring 500.000 kr. i lønudbetaling, kan du med fordel vælge at trække din lønudbetaling ud, for fx at købe en bil, og betale denne med din indkomst.
Vælger du at trække langt over topskatten, anbefales det, at man i stedet leaser bilen. Rådfør dig med en kompetent person inden for området, så du er sikker på, at alle muligheder bliver drøftet. Se mere her.

Undgå fundamentale fejl
Kontakt en revisor inden du vælger at optage et lån i banken, ændre virksomhedens struktur, etablerer et datterselskab i udlandet eller lignende. Undgå elementære fejl ved at snakke med en kompetent rådgiver. Der findes nemlig forskellige regler, når det kommer til selskabsskat og virksomhedsskat.

Det årlige moms- og afgiftsfradrag
Man vil opleve ændringer løbende i momsfradraget, og styrer du selv bogføringen i virksomheden, kan det være en stor hjælp at få foretaget et årligt tjek, så du sikrer dig en korrekt kategorisering inden for moms og afgifter.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel