Gør din altan vinterskøn

Gør din altan vinterskøn

Hvem siger, at man kun kan benytte sin altan om sommeren? Oftest falder mange haver og altaner hen, når vi når efteråret, og så snart foråret melder din ankomst, får vi for alvor lyst til at tage fat, hvor vi slap. Selvom vejret ikke ligefrem indleder til altanhygge, bør man ikke gå ned på dekoration

Hvem siger, at man kun kan benytte sin altan om sommeren? Oftest falder mange haver og altaner hen, når vi når efteråret, og så snart foråret melder din ankomst, får vi for alvor lyst til at tage fat, hvor vi slap. Selvom vejret ikke ligefrem indleder til altanhygge, bør man ikke gå ned på dekoration og stemning. Vi har samlet en lille guide til, hvordan du kan vinterpynte din altan med skønne, rå materialer og pynt.

Sådan vinterpynter du din altan
Skab hygge og dekoration i form af pynt fra naturen, og sæt et præg af årstiden på din altan.

Sten fra stranden
Gå en tur i skoven, på åbne marker eller på stranden for at finde smukke sten, du kan dekorere altanen med i et stort rustikt fad eller liggende i lanterner. Find store og små sten, nogle med huller i og i forskellige farvenuancer.

Dekorative krukker
Mange krukker kan tåle at stå ude hele året, og nogle krukker er endda frostsikre. Køb krukker i forskellige størrelser, farver og mønstre og lav en opstilling på altanen, hvor du samler de smukke krukker, og opbevarer kogler, grene eller røde æbler, der kan give et flot farvespil til de lidt mørke og vintergrå krukker.

Grene
Grene er dekorative både på spisebordet, i reolen, til en værtindebuket eller på altanen. De findes i forskellige farver, nogle med bær på og nogle med små blade på. Selvom vinteren ikke byder på de mest grønne grene af slagsen, kan man stadig finde grene med røde eller hvide bær, grene med brunlige blade, der ser visne ud, men ikke er det. Det vil give et godt udtryk på altanen med et præg af årstiden.

Troldgrene kan både være dekorative i en krukke på altangulvet eller hængende ned fra loftet. Grangrene er især populært at pynte med i juletiden, hvor der er mulighed for at nyde de grønne nåle.

Husk imprægneringen og vedligeholdelsen

Din altan bliver udsat for vind og vejr i vinterhalvåret, så husk at imprægnere træværk og andre udsatte materialer mod de kolde temperaturer og regnvejr. Et godt råd er, at lave læ på altanen i form af kraftigt stof, der bindes fast rundt om gelænderet. Det vil modstå for meget blæst og regn, og kan skåne altanen for det værste vejr.

Redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel